Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Buraczki Smażone


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiola344

wiola344

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1004 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Świebodzice
  • Zainteresowania:szaradziarstwo,wszystko co zwiazane ze zdrowiem,kuchnia(gotowanie pieczenie) i tp.,

Napisano 29.07.2007 - 10:41

;)  3-4 buraki ugotowane zetrzeć na tarce drobnej jak na ćwikłe
 - 1 łyżka masła lub margaryny
- 1 łyżka mąki
- 3 łyżki śmietany
- sól , pieprz , papryka słodka,czypta kwasku cytrynowego,
- 1/4 łyżeczki cukru
Wykonanie:
- w rondelku rozpuścić tłuszcz dodać mąkę i lekko pdsmażyć aby nie zciemniała, dodac buraczki wymieszane ze śmietaną i doprawione solą itd..i chwilę smażyć,gdyby było zagęste to można dodać jeszcze trochę śmietany albo mleka.
Życze smacznego!!! :)

Załączone miniatury

  • SMACZNEGO.gif

Dołączona grafika






Dołączona grafika

r e k l a m a

#2 minia51

minia51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1917 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląskie

Napisano 30.07.2007 - 12:35

Często je robię i są pyszne. Nie dodaję tylko mąki. Na rozp. tłuszcz daję starte buraki ,cukier sól kwasek a na końcu gęstą śmietanę

#3 wiola344

wiola344

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1004 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Świebodzice
  • Zainteresowania:szaradziarstwo,wszystko co zwiazane ze zdrowiem,kuchnia(gotowanie pieczenie) i tp.,

Napisano 30.07.2007 - 19:19

;)  Witaj minia51 - dziekuje za opinie ,ja dodaje mąke ponieważ jak dla mnie są za rzadkie i gdzieś mi się rozpływają po talerzu ,ale to wedle gustu można i tak ,j k kto woli.Pozdrawiam :)
Dołączona grafika






Dołączona grafika

#4 ina12

ina12

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3988 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 30.07.2007 - 21:32

Ja jak robię bez śmietany to też na zasmażce jasnej, na różne sposoby się robi. Wiolu nie robiłam jeszcze dodając papryki, muszę wypróbować. Pozdrawiam
Pozdrawiam

#5 Jolcia

Jolcia

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1000 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Ruda Śląska

Napisano 31.07.2007 - 15:43

A ja nigdy nie jadłam ze śmietaną,muszę kiedyś zrobić.Dzięki za przepis :-D .

#6 wiola344

wiola344

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1004 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Świebodzice
  • Zainteresowania:szaradziarstwo,wszystko co zwiazane ze zdrowiem,kuchnia(gotowanie pieczenie) i tp.,

Napisano 31.07.2007 - 16:57

:-D  Ineczko ja prawie do wszystkiego dodaje paprykę,ale tylko odrobine tak dla smaku ,tak już się przyzwyczaiłam i odruchowo do wszystkiego hihihi ,Jolcia musisz spróbować bo warto :-D
Dołączona grafika






Dołączona grafika





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!