Skocz do zawartości

Czego Nie Lubicie Robić

43 odpowiedzi w tym temacie

#16 Basia K

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1033 postów

Napisano 19.08.2007 - 11:48

Tak,zgadzam sie-tez uzywam specjalnego proszku lub plynu,tez piore w specjalnym programie do firanek ale mimo wszystko nie najlepiej wygladaja niewyprasowane.Przynajmniej mnie to drazni.Raz powiesilam je wlasnie niewyprasowane i jescze szybciej je sciagalam i prasowalam.

A dzis bylam na gieldzie i widzialam jeszcze ladniejsze.....

#17 Jagodka

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 508 postów

Napisano 19.08.2007 - 11:58

ja mam takie specjalne, co ich nie trzeba prasowac.
Musze przyznac, ze jestem osoba pedantyczna i tez by mnie firanki z zagnieceniami draznily.
U mnie w poblizu jest taka firma, ktora takie firany produkuje i projektuje.

Basiu, niestety czesto tak jest, ze jak sie cos ma i sie jest zadowolonym, ale kiedys widzi sie cos nowego, co sie nam znowu jeszcze bardziej podoba. W takich wypadkach staram sie troszeczke zmienic dekoracje (wystarczy kwiatki lub jakas rzecz prezstawic) i juz sie czujesz jak w nowym wnetrzu :( Co o tym sadzisz?

Pozdrawiam

#18 Basia K

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 1033 postów

Napisano 19.08.2007 - 12:05

Jagódko
Te nieszczesne firany to mój bzik.Bedac u kogos z wizyta,po wyjsciu nie pamietam czy siedzialam na fotelu czy kanapie,ale firanki pamietam z detalami :( Czasami,idac na spacer zagladam ludziom na okna a konkretnie firanki.... :)

No,ale chyba odbiegam od tematu tak sie nakrecilam......

#19 Justyna.K

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 1182 postów

Napisano 19.08.2007 - 12:22

Basiu K nie tylko ty masz bzika na punkcie firanek ja mam podobnie i też zaglądam ludziom do okien ale interesują mnie tylko firanki oczywiście a ze sklepu z firanami nie idzie mnie wyciągnąć.
Ostatnio zakupiłam dziecią do pokoju firanki z misiami śliczne są.
Dołączona grafika

#20 Jagodka

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 508 postów

Napisano 19.08.2007 - 12:22

Basiu, ja tez sie gapie, jakie kto ma firanki. Ja moj dom nie tylko z wewnatrz odladam, czy mi sie wszystko podoba. Wychodze na dwor i ide wokol domu, zeby zobaczyc jak ze dworu to wyglada. To tak na wszelki wypadek, jakby ktos podobnie nawiedzony jak ja, sie na moje okna popatrzyl :( A okna myje co jakies 2 -3 tygodnie. Ale ja zawsze uwazam, ze za czystosci jeszcze nikt nie umarl.

Jak masz taka mozliwosc, to wyslij mi Fotke Twoich okienek. Pozdrawiam serdecznie.

#21 niuniaczek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 843 postów
  • Zainteresowania:kuchnia, malarstwo, architektura, fotografika, największa pasja - science fiction - z Star Gate-'m na czele

Napisano 20.08.2007 - 10:53

Firanki, fajnie, ze to nie tylko moja przypadłość. Przpypomniało mi sie ,ze nienawidze sprzatać toalety - staram sie to robić na bieżąco codziennie - bez względu na miłość do rodzinki - toaleta jest zawsze be. Czyszczenie kabiny prysznicowej - jakis koszmar - ktoś nam robi na złość. A wiecie czego nienawidzę - włosów na podłodze - horror !!!! Do kuchni zawsze wchodzę z włosami spiętymi(nawet zostawic zakupy), bo mam obsesje na tym punkcie, boję sie zeby nie dostały się do jedzenia. Mam dosyć długie i kręcone a takie są nagorsze! Fuj,

A szorowanie kuchenki po grilowaniu lub pieczeniu na rożnie?
A kafelki k/ okapu i kuchenki? - też nie lubię

Wiecie co - myślałam jeszcze wczoraj, że najbardziej nie lubię prasowania - teraz nie wiem.....

Ale jedno uwielbiam - MIEĆ PORZĄDEK, UGOTOWANE, CIASTO UPIECZONE - cos za coś!!!
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#22 monia79

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 183 postów

Napisano 20.08.2007 - 18:41

O.. lista widzę coraz większa to ja wrzucę swoje grosze.

Nie cierpię zmywac garów brrr.... poprostu, jak jest mój narzeczony i ja gotuje to już wie co go czeka :(

Standardowo firanki i lodówka.
"
Jeśli chodzi o gotowanie to nie cierpie obierać szparag, robić pierogów( jak ktoś słusznie zauważył "lubie jeść")

A jak mam lenia to wogóle nic mi sie nie chce

#23 zuziorek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 729 postów

Napisano 20.08.2007 - 22:40

Teraz ja dołożę swoje 5 groszy:
*nie lubię porządków przed świątecznych, czyli tzw generalnego sprzatnia szczególnie w kuchni
*prasowanie to katorga a dziewczynki lubią się przebierać
*pierogi, kopytka, knedle to dla mnie czarna magia więc zamawiam u teściowej
*zrazy i gołabki to specjalność mojej mamy więc nawet nie zagłębiam tajników sztuki przygotowania
*i jeszcze zmienianie pościeli, uff jak sie trzeba napocić szczególnie jak córki alergiczki i zmieniam im raz w tygodniu

#24 Jagodka

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 508 postów

Napisano 21.08.2007 - 07:17

jeszcze mi sie przypomnialo: sprzatanie piwnicy. Chociaz nasz dom jest nowy, to od czasu do czasu zaczai sie tam taka bestia z szescioma nogami. Ah, jak ja sie brzydze PAJAKOW!!!!!!!!!

#25 Edytka78

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 121 postów

Napisano 21.08.2007 - 09:50

To jeszcze ja dodam czego nie lubię robić:
1. prasowanie dla mnie to koszmar :P a szczególnie jak robię większe pranie
2. mycie naczyń też nie jest fajne a szczególnie po imprezkach
3. mycie okien i zawieszanie firanek
A reszta jakoś leci w zależności od chęci do pracy :grin:

#26 apsik

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 1634 postów

Napisano 21.08.2007 - 10:39

Ja właśnie jestem po zawieszaniu firanek...brrrr,zgroza-ale jak już zawieszę to także wychodzę do ogródka zobaczyć jak wyglądają.Nie napisałam wcześniej ,ale także nie lubię pranie wykładzin-a akurat skończyłam.
Teraz pomyślę o obiedzie.

#27 Klamerka

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 434 postów

Napisano 26.09.2007 - 01:22

Oooo, ciekawy temat! :-)
Nie cierpię gotować wątróbki i łopatki dla kotów... Brrrr... Ohydztwo...A wątróbka to już w ogóle jest masakra... Nie znoszę tego zapachu (smrodu raczej...)!! Nie przepadam też za gotowaniem kurczaka, choć i tak jest o niebo lepszy niż wątróbka. Cóż jednak zrobić, nasze kocie towarzystwo uwielbia właśnie takie jedzonko, i jakoś nie chcą się przekonać do sałaty z cytryną i kostki sojowej :-)
Nie cierpię wynosić śmieci. Nie wiem dlaczego nawet, bo w sumie to nic przykrego. Ale nie lubię.
Nie przepadam za odkurzaniem (a powinniśmy robić to minimum dwa razy dziennie przy naszych czterech sierściuchach...)
Nie przepadam za czyszczeniem kuwety.

Firankom w naszym domu mówimy stanowcze:nie, więc problemu nie ma. Ale nie mam akurat nic przeciwko temu zajęciu. Lubię je wieszać u rodziców. Zawsze im coś "wymodzę" i okna nigdy nie wyglądają tak samo :-)

A tak poza tym, to chyba nie mam już większych obsesji. Prawdę mówiąc to jakoś nie przykładamy do tego specjalnej wagi i nie traktujemy sprzątania z jakimś nabożeństwem. Trzeba to zrobić, więc staramy się to wykonać możliwie jak najszybciej i najbezboleśniej ;-)
Choć z drugiej strony nie mamy nawet możliwości, żeby czegoś z zajęć domowych nie znosić. Raptem 50 m2. Nie zdążymy się dobrze zmęczyć a już wszystko posprzątane :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#28 Doris

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 102 postów

Napisano 26.09.2007 - 08:49

Na pewno wymieniłabym wiele rzeczy, ale napiszę tylko to, czego nie lubię robić najbardziej. SPRZĄTAĆ! :-)

Aha, nie cierpię też prasować. :]

#29 batirek

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 145 postów
  • Zainteresowania:kuchnia dom

Napisano 26.09.2007 - 12:46

Witajcie dziewczyny,uznacie mnie za dziwaka,jak wszyscy,którzy mnie znają...KOCHAM PRASOWAĆ,mam nawet super deskę do prasowania z nawiewem,podgrzewaną,jest ona niekiedy obiektem żartów moich koleżanek,które mniej niż ja kochają to zajęcie.Inne zajęcia mniej lub bardziej kocham robić,ale jak czytam nie tylko ja,więc jest mi z tego powodu lepiej. :-) :-) ;-)
Wioletta

#30 Doris

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 102 postów

Napisano 26.09.2007 - 16:39

Batirek, szkoda, że Lublin tak daleko od Rzeszowa. ;-) :-)