grumko Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Makaron z papryką, serem i bazylią SKŁADNIKI: 25 dag ugotowanego makaronu typu kolanka, 1 łyżeczka oliwy, 1 mała cebula drobno pokrajana, 1-2 roztarte ząbki czosnku, 2 pokrajane w paski papryki, 1 puszka pomidorów, pół szklanki posiekanej świeżej bazylii lub 2 łyżeczki suszonej, 1 szklanka pokrojonego w kostkę sera feta, kilka posiekanych oliwek. SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki i jeśli ją w całości to rozgnieść. Gotować do momentu aż papryka stanie się miękka. Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.