kofik

Pieczony Królik

1 post w tym temacie

Porcje królika, najlepiej pokrojone na mniejsze porcje Marynata: *olej *przyprawa do drobiu złocista z kamisa *kilka ząbków czosnku *pieprz kolorowy *wegeta *maga *2-3 łyżeczki octu *kminek Dostałam od cioci królika razem z przepisem na marynate. Ilośc wg uznania, ja sypie na oko, tylko octu nie może być za dużo, ale lepiej z niego nie rezygnować. Dałam przyprawe z kamisa, ale moze być inna.Czosnku nie żałowałam bo bardzo lubię. Wszystko wymieszac, nasmarować mięso i wstawić na noc do lodówki. Rano mozna dolac odrobine wody i upiec. Warto pokroić mięso na mniejsze porcje, zeby dobrze przesiąkło marynatą. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęcia, goście byli tak upojeni zapachami z piekarnika, ze nie chciałam im jeszcze przeciągać obiadu... Polecam i smacznego

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.