kofik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Porcje królika, najlepiej pokrojone na mniejsze porcje Marynata: *olej *przyprawa do drobiu złocista z kamisa *kilka ząbków czosnku *pieprz kolorowy *wegeta *maga *2-3 łyżeczki octu *kminek Dostałam od cioci królika razem z przepisem na marynate. Ilośc wg uznania, ja sypie na oko, tylko octu nie może być za dużo, ale lepiej z niego nie rezygnować. Dałam przyprawe z kamisa, ale moze być inna.Czosnku nie żałowałam bo bardzo lubię. Wszystko wymieszac, nasmarować mięso i wstawić na noc do lodówki. Rano mozna dolac odrobine wody i upiec. Warto pokroić mięso na mniejsze porcje, zeby dobrze przesiąkło marynatą. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęcia, goście byli tak upojeni zapachami z piekarnika, ze nie chciałam im jeszcze przeciągać obiadu... Polecam i smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.