Extra Przepisy
Mrożenie Pierogów
Rozpoczęty przez Olusia, 06.11.2007 07:24
mrożenie pierogi ugotowane skleić surowe wystudzone porozkładane pojemnik osolona woreczki foliowe
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06.11.2007 - 07:24
Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?
Napisano 06.11.2007 - 08:09
moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach:
1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika
2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe
ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania
1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika
2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe
ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania
Napisano 08.11.2007 - 14:29
Ja mrożę gotowane pierogi. Do obsolonej wody podczas gotowania nalewam oleju i łyżkę mąki ziemniaczanej (rozrabiam w wodą i robię leciutki krochmal) W tym gotuje pierogi. Potem porządnie je przehartuję zimną wodą i układam na tackę i wkładam do zamrażalnika. Po zamrozeniu wrzucam do woreczka i gotowe. Nigdy mi sie nie posklejały.
Napisano 21.03.2011 - 12:41
Użytkownik Olusia dnia 06.11.2007 - 07:24 napisał
Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?
Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje
Napisano 21.03.2011 - 16:37
Ja też jeśli już zdarzy mi się mrozić to ugotowane i wystudzone.
Napisano 13.04.2011 - 11:57
Ugotowane najlepiej mrozić
Napisano 02.08.2011 - 14:24
Ja również mroziłam gotowane jak i surowe... najlepiej mrozić właśnie porozkładane, następnie przekładać do pojemnika
Napisano 22.08.2011 - 23:40
Ja mrożę zawsze surowe.
Wkładam je po prostu partiami na jakiś czas na talerzu, tacce itp. jak sie zrobią już lekko zimne, to hop >> do woreczka.
Wkładam je po prostu partiami na jakiś czas na talerzu, tacce itp. jak sie zrobią już lekko zimne, to hop >> do woreczka.
Napisano 24.08.2011 - 21:49
Zawsze mrożę pierogi już ugotowane i wystudzone. Po zahartowaniu zimna wodą - po ugotowaniu wkładam je do zimnej wody- odcedzam, wkładam do salaterki i przelewam olejem,żeby się nie posklejały. Później wystudzone wkładam do woreczków i do zamrażalnika.
Napisano 26.08.2011 - 13:09
Ja też mrożę ugotowane i wystudzone pierogi. Po ugotowaniu rozkładam je np. na desce lub talerzu, a jak ostygną wkładam do zamrażalnika. I jak zamarzną to zsypuję je wszystkie do jednego woreczka
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...