Skocz do zawartości

Risotto Z Jarzynami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag ryżu 1/2 l wody 6 dag tłuszczu 2 dag grzybków suszonych 40 dag jarzyn - marchwi, pietruszki, selera, kapusty włoskiej, pora lub cebuli 3 dag koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 dag masła 2 dag bułki tartej Grzyby suszone opłukać i ugotować, osaczyć, drobno posiekać. Ugotować ryz na sypko zastępując część wody wywarem z grzybów. Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Gdy jarzyny będą miękkie, wymieszać z ryżem, z grzybami i z koncentratem, posypać siekaną zieloną pietruszką. Uformować na półmisku i polać masłem z zrumienioną bułką tartą.

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Juz po degustacji, dokonałam drobnych zmian w przepisie i zaluje. Wykorzystalam mrozone warzywa i nie gotowałam ich na wodzie, lecz dusiłam z ugotowanym ryzem podlewajac woda z suszonych grzybów. Ryz troche sciemniał przez to potrawa wygaldala nieciekawie. W smaku jednak jest znakomita :eek: Polecam ! Nastepnym razem zrobie zgodnie z Twoim przepisem Ino.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.