ina12 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 25 dag ryżu 1/2 l wody 6 dag tłuszczu 2 dag grzybków suszonych 40 dag jarzyn - marchwi, pietruszki, selera, kapusty włoskiej, pora lub cebuli 3 dag koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 dag masła 2 dag bułki tartej Grzyby suszone opłukać i ugotować, osaczyć, drobno posiekać. Ugotować ryz na sypko zastępując część wody wywarem z grzybów. Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Gdy jarzyny będą miękkie, wymieszać z ryżem, z grzybami i z koncentratem, posypać siekaną zieloną pietruszką. Uformować na półmisku i polać masłem z zrumienioną bułką tartą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziuutkaa Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Brzmi wspaniale, w weekend przekonam sie, czy rowniez tak smakuje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziuutkaa Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Juz po degustacji, dokonałam drobnych zmian w przepisie i zaluje. Wykorzystalam mrozone warzywa i nie gotowałam ich na wodzie, lecz dusiłam z ugotowanym ryzem podlewajac woda z suszonych grzybów. Ryz troche sciemniał przez to potrawa wygaldala nieciekawie. W smaku jednak jest znakomita :eek: Polecam ! Nastepnym razem zrobie zgodnie z Twoim przepisem Ino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Słodziuutkaa ucieszyłam się że potrawa smakowała i powoli będę podawała inne przepisy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ja mam zawsze problem z risotto, ryż albo wychodzi za twardy albo za bardzo mi się rozgotuje ;) Muszę znaleźć na to system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.