Skocz do zawartości

Selery Pod Beszamelem


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

60 dag selerów 15- 20 dag zielonego groszku konserwowego 20 - 25 dag brukselki sól Sos 3 dag mąki 3 dag masła 1/8 l mleka 15 dag śmietany 2 żółtka 3 dag utartego sera 2 dag masła do formy 1 dag tartej bułki Oczyszczone i opłukane selery ugotować w osolonej wodzie. Brukselkę opłukać włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Jarzyny odcedzić. Duże selery pokrajać w grube krążki, mniejsze przekroić na pół, środki wydrążyć, nałożyć brukselkę i groszek konserwowy ( lub świeży - uprzednio ugotowany). Pólmisek do zapiekania posmarować masłem, ułożyć selery, zalać sosem beszamelowym, posypać tartym serem oraz tartą bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Potrawa może być podawana jako przystawka lub wykwintne danie kolacyjne. Jeżeli ktoś nie wie jak zrobić sos beszamelowy to podam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.