Pyszne Filety W Zalewie Polidorowej
Rozpoczęty przez IGA, 14.12.2007 02:13
14 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14.12.2007 - 02:13
Zalewa:
1,5 litra wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
ziele angielskie
liść laurowy
To wszystko razem zagotować, dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego.
2 duże cebule pokroić w kostkę i poddusić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z alewą.
1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe.
Ta ryba zawsze ma wzięcie. Polecam.
1,5 litra wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
ziele angielskie
liść laurowy
To wszystko razem zagotować, dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego.
2 duże cebule pokroić w kostkę i poddusić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z alewą.
1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe.
Ta ryba zawsze ma wzięcie. Polecam.
Napisano 17.12.2007 - 21:45
Witam ! Jak długo ta ryba może stać w lodówce ,myslę ,żeby zrobić przed świętami .
Napisano 18.12.2007 - 23:45
Prawdę mówiąc nie wiem jak długo maksymalnie można tę potrawę przechowywać. Zalewa jest kwaśna więc 4-5 dni bez obaw. To mogę potwierdzić bo zdarzało mi się trzymać ją włeśnie tyle i wszystko było ok.
Napisano 19.12.2007 - 13:29
Dziekuje za odpowiedż
Napisano 27.12.2007 - 14:41
Witaj Iga ! Zrobiłam Twoje filety .Bardzo dobre .Dziś poczęstowałam kuzynke -powiedziała super .Robiłam już z przepisu Janki ,też b.dobre .Jak mam okazję to zaraz poczęstuję znajomych ...i zawsze jest prośba o przepis .Zresztą żaden przep[is ,wypróbowany przezemnie tu z forum, nie był chybiony.Polecam .
Napisano 24.01.2008 - 09:33
Cieszę się, że rybki smakowały. Przepraszam, że tak późno odpisujję. Przy okazji polecam wszystkim jeszcze raz ten przepis. Ja wypróbowałam "śledzie po kaszubsku". Dla mnie super. Wszyscy znajomi biorą przepis podobnie jak na moje "filety w pomidorowej zalewie".
Napisano 26.01.2008 - 23:11
Ale narobiłyście mi ochoty
Koniecznie muszę zrobić
Odezwę się jak zasmakuję tych dobroci
Koniecznie muszę zrobić
Odezwę się jak zasmakuję tych dobroci
Napisano 29.01.2008 - 15:38
Witam. Zrobiłam właśnie rybę w zalewie. Mniamuśne,musiałam zaraz spróbować- pychota. Dzięki za wspaniały przepis. Pozdrawim. Tuska
Napisano 11.04.2008 - 22:54
Heja Iga Wlasnie wczoraj mialam gosci i poczestowalam ich rybka z twojego przepisu. Poprostu cotu duzo mowic byly ekstra a ja aby zalapalam sie na jeden kawalek bo tak szybko zniknely z pulmiska.
Napisano 11.05.2008 - 15:12
Cieszę się, że rybki smakowały. Ja robię je od bardzo dawna i zawsze mają wzięcie. Ja wyprbowałam "Śledzie po kaszubsku" (autor teresap). Są rewelacyjne.Polecam.
Napisano 21.01.2010 - 22:13
Mam taki sam przepis,ale zamiast ryby smaży się filety kurczaka.Pychota!!!Także myślę,że z filetami rybnymi na pewno też jest super,wypróbuję jak tylko będzie okazja
Napisano 27.01.2010 - 15:37
Można wiedzieć jakiej ryby (filetu) używacie do tego?
Napisano 29.01.2010 - 12:32
Dawniej robiłam z mintaja, raz zrobiłam z pangi, ale opinie na forum o tej rybce mnie skutecznie zniechęciły i ostatnio użyłam filetów z soli. Wyszło ok. Polecam.