Skocz do zawartości


Zdjęcie

Proszę O Radę Jak Przyrządzić Pstrąga?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 minia51

minia51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1141 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląskie

Napisano 20.12.2007 - 09:45

Mężowi zachciało się pstrąga. Już kupiłam zamrożonego, ale wypatroszonego i co dalej? nigdy nie piekłam takiej ryby. Czy można tak jak karpia podzielić na dzwonka i upiec panierowanego?Czy musi być pieczony w całości? Kiedyś słyszałam że do środka daje się plastry cytryny i nie panieruje się. My zawsze jedliśmy filety bo nie lubimy bawić się z ościami. Też mu się zachciało!!! Ja tylko zostałam z problemem. Proszę poradźcie.

#2 iwona30

iwona30

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 715 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisano 20.12.2007 - 12:47

Nie wiem jak się przyrządza pstrąga ale inne ryby robię w ten sposób: Jeżeli jest wypatroszony to go myję dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem i do środka daję cebulę pokrojoną w plasterki dość grube i plasterki cytryny, solę, pieprzę i daję troszkę vegety na folię aluminiową daję troszkę oleju i kładę rybę zawijam dokładnie tak aby nic nie wyciekło i piekę jest bardzo smaczna można jeść z majonezem. Jeżeli masz filet z pstrąga to możesz też go obłożyć cebulą i cytryną zawinąć i zapiec albo po prostu możesz opanierować i usmażyć wybór należy do ciebie. Powodzenia.

#3 minia51

minia51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1141 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląskie

Napisano 20.12.2007 - 13:58

Iwonko, dziękuję. To nie filet tylko cała ryba z głową, oczywiście wypatroszona. Pozdrawiam

#4 Katarzyna

Katarzyna

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1602 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Łódź

Napisano 20.12.2007 - 20:34

Ja robię podobnie do Iwonki :P ale nie wkładam cebuli i cytryny , tylko po umyciu zasypuję przyprawą do ryby wkładam łyżkę masła , zawijam folią i piekę w piekarniku :grin:
Dołączona grafika

#5 Pyza

Pyza

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:śląskie

Napisano 20.12.2007 - 22:54

Ja często smażę pstrąga, bo bardzo nam w domu smakują, a robie to tak : po oczyszczeniu rybkę posypuję solą, i obtaczam w mące, na patelni rozgrzewam oliwę z dodatkiem masła i smażę rybkę z obu stron. Do środka ryby dobrze jest włożyć plasterek zmrożonego masła. Po usmażeniu na talerzu możesz położyć krążek cytryny, a pstrąga polać smażonymi na maśle płatkami migdałowymi.
Pozdrawiam Ewelina.

#6 grumko

grumko

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 332 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bytom

Napisano 21.12.2007 - 19:53

W płatkach migdałów możesz go od razu panierować: obojętnie w całości lub dzwonkach.

pstrwmigd01sm1.jpg

A tutaj masz przepis na faszerowanego kaszą i ryżem: http://www.smaczny.p...wtopic=5900&hl=
Nasz blog kulinarny - http://grumko.blox.pl

#7 ina12

ina12

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2866 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 21.12.2007 - 21:06

Ja pstrąga podobnie smażę na patelni tak jak Pyza.
Pozdrawiam

#8 minia51

minia51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1141 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląskie

Napisano 21.12.2007 - 21:36

Dziękuję wszystkim za radę. Jeszcze nie wiem z którego przepisu skorzystam, ale wiem że zadanie wykonam, a o tym czy smakował mężowi - napiszę

#9 mac51

mac51

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 431 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:wszystko po trochu!

Napisano 05.10.2008 - 20:44

Ja jeszcze do środka wkładam kilka listków mięty. Upieczonego skrapiam sokiem z cytryny. Smażę zawsze w całości :)






Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (07 lipiec 2014 - 22:22) a ja ich nie chce i ich nie lubię :dry: :-|
@  AnnaK : (10 lipiec 2014 - 20:53) U nas też gorąco. Powyżej 30st.
@  Dorota : (17 lipiec 2014 - 22:27) u nas teraz też upały :)
@  Dorota : (17 lipiec 2014 - 22:27) prawdziwie wakacyjna pogoda :)
@  Dorota : (20 lipiec 2014 - 00:20) u nas upałów ciąg dalszy :)
@  Dorota : (25 lipiec 2014 - 23:43) Witam wieczorową porą :)
@  Dorota : (25 lipiec 2014 - 23:43) ale szybko ten czas leci.... już prawie połowa wakacji za nami...
@  tritek : (29 lipiec 2014 - 19:21) http://imgur.com/dGPG4fg - ktos ma pomysł co to jest? :>
@  Kejt : (06 wrzesień 2014 - 12:05) to na dole to jagodzianka, obok to jakies ciasteczko tak samo te bielsze, takie delikatne ciastka robione w odlewanej formie. No i na górze to suszony owoc w cukrze, prawdopodobnie morela.
@  Dorota : (08 wrzesień 2014 - 22:29) Witam wieczorową porą :)
@  Dorota : (08 wrzesień 2014 - 22:30) już po wakacjach - szybko minęły
@  Dorota : (08 wrzesień 2014 - 22:31) tak to jest niestety... co dobre szybko się kończy
@  Dorota : (16 wrzesień 2014 - 22:57) Witajcie :)
@  Dorota : (16 wrzesień 2014 - 22:57) na grzybki chodzicie??
@  Dorota : (16 wrzesień 2014 - 22:57) noce są ciepłe
@  Dorota : (16 wrzesień 2014 - 22:58) to grzybki rosną :)
@  KulinarnyDuet : (20 wrzesień 2014 - 10:16) Dzień dobry :)
@  Dorota : (21 wrzesień 2014 - 21:06) Witam wieczorową porą :)
@  Dorota : (21 wrzesień 2014 - 21:06) kto ogląda mecz?
@  Dorota : (21 wrzesień 2014 - 21:06) ale emocje! :)