Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Babka Puchowa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 06.02.2008 - 16:02

Przepis dostałam od koleżanki dziś wypróbowałam może ktoś się skusi. Składniki: :grin: 6 jaj ;) 25 dkg margaryny np Kasia ;) 1,5 szkl. cukru ;) 2 szkl. mąki ziemniaczanej ;) 6 łyżek mąki pszennej :) 6 łyżek oleju :D mały proszek do pieczenia ok 2 łyżeczek :D łyżka octu Margarynę utrzeć z cukrem po czym wbijać kolejno jaja.Dodać mąki z proszkiem, olej i na końcu ocet. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką.Piec w temp. 180 stopni przez około 40-50 minut. Sprawdzić patyczkiem . Smacznego. :D DSC05191.JPG DSC05192.JPG DSC05193.JPG
Dołączona grafika

r e k l a m a

#2 apsik

apsik

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1286 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 06.02.2008 - 17:27

Witaj Justynko ja potwierdzam,że babka jest naprawdę pyszna. Przepis na nią mam już od kilku lat z jakiejś książki ...ale nie pamiętam z jakiej. Polecam wszystkim bardzo gorąco i pozdrawiam.

#3 andy8

andy8

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 606 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Zainteresowania:rozwiązywanie krzyżowek,kulinaria,pieczenie ciast,

Napisano 06.02.2008 - 23:00

Ja robiłam tę http://www.smaczny.p...howa-t2264.html przepis jest chyba identyczny,a nawet robiłam ją dwa razy i dwa razy mi klapnęła-jak Justynko to zrobiłaś że urosła taka piękna to nie wiem :grin:

#4 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 06.02.2008 - 23:04

ma się te wtyki :grin: żartuję wszystko zgodnie z przepisem babka jest bardzo smaczna taka delikatna w smaku jeszcze dotąd takiej nie jadłam opłaca się zrobić do samej ciekawości tego puchowego smaku . ups wpisałam w szukaj i nie znalazłam
Dołączona grafika

#5 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 10.02.2008 - 17:36

Tak Nam zasmakowała ta babka że dziś mąż rzekł słówko i już jest jeszcze ciepła DSC05200.JPG DSC05201.JPG Smacznego
Dołączona grafika

#6 viola32

viola32

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 243 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Gdansk
  • Zainteresowania:muzyka,film

Napisano 12.02.2008 - 12:24

Justynko czy ta babka przypomina babke piaskowa?(ktora uwielbiam) :D

#7 Katarzyna

Katarzyna

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1602 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Łódź

Napisano 12.02.2008 - 17:11

To może i ja będę taką dobrą żoną jak Justynka :D i podsunę na Walentynki taką Babkę Mężowi :cry:
Dołączona grafika

#8 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 13.02.2008 - 22:46

viola32 tak przypomina piaskową jest taka delikatna nawet na 3 dzień była dobra i miękka. Katarzyno jutro Walentynki czekam na opinię :D tylko nie wiem co w Walentynki mąż wybierze .......... (żart) pozdrowionka
Dołączona grafika

#9 viola32

viola32

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 243 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Gdansk
  • Zainteresowania:muzyka,film

Napisano 14.02.2008 - 01:08

Dzieki Justynko za odpowiedz w takim razie napewno sie skusze i dam znac jak wyszla.Ale trzy dni to u mnie ciasto nie postoi chyba,ze w swieta jak pieke 6-7 ciast :D Pozdrawiam

#10 Katarzyna

Katarzyna

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1602 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Łódź

Napisano 14.02.2008 - 19:44

Justynko M wybrał Babkę puchową :D a ja na pocieszenie dostałam śliwki w czekoladzie :cry: Polecam :razz: w imieniu swoim i M :razz: Piękne dzięki za przepis :P
Dołączona grafika

#11 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 15.02.2008 - 15:58

Katarzyna huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura że babka smakowała Pozdrawiam :D
Dołączona grafika

#12 viola32

viola32

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 243 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Gdansk
  • Zainteresowania:muzyka,film

Napisano 12.04.2008 - 10:17

A oto i moja babka puchowa byla przepysznnnnnaaaa.Dzieki Justynko za przepis bede ja czesciej piec.Pozdrawiam

Załączone miniatury

  • Obraz_088.jpg
  • Obraz_089.jpg
  • Obraz_092.jpg
  • Obraz_093.jpg


#13 Justyna.K

Justyna.K

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 916 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ŚWIĘTOCHŁOWICE

Napisano 16.04.2008 - 17:32

viola32 babka jak malowana :-)
Dołączona grafika

#14 viola32

viola32

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 243 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Gdansk
  • Zainteresowania:muzyka,film

Napisano 16.04.2008 - 20:47

Oj Justynko pyszna byla...trzeba by zrobic jeszcze raz...ale teraz moze poprostu z cukrem pudrem i tak dodac aromat smietankowy?

#15 apsik

apsik

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1286 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 14.04.2009 - 11:01

Justynko babka jest pyszna...polecam naprawdę -mam prawie identyczny przepis -daję tylko 2 łyżki octu i 1 1/2 szklanki mąki zwykłej i 1/2 szkl ziemniaczanej,reszta składników jest taka sama. Osoba od której dostałam ten przepis mówiła ,że bardzo ważne żeby wszystkie składniki miały tę samą temperaturę-wtedy napewno się uda. Pozdrawiam Cię Justynko.

Załączone miniatury

  • kwiatki_011.jpg
  • kwiatki_017.jpg






Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  figiel : (01 październik 2014 - 07:28) hhmmm , przestawiają się daty tzn.na oststnich wpisach sa wcześniejsze daty i czym wyżej tym bliżej aktualnej daty :)
@  figiel : (01 październik 2014 - 07:29) co do grzybów , to narazie nie ma , czekamy :)
@  figiel : (02 październik 2014 - 14:22) witam !
@  AnnaK : (09 październik 2014 - 20:42) U nas jest sucho to i grzybów nie ma, a szkoda, bo dziś było 24stopnie i noc ciepła więc mogłyby rosnąć.
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) Witajcie wieczorową porą :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) oglądał ktoś mecz??
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) mamy kolejne zwycięstwo - pięknie! :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) Miniu mówią o lasach pyrzowickich, że tam są - były grzybki
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) mówiłaś że tam kiedyś zbierałaś ;)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) ja w tym roku na grzybkach nie byłam
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) u nas rosną tez pod modrzewiem maślaczki :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) miłej nocki dla wszystkich :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:23) witam!!! piękne zwycięstwo ...ale też i zobowiązujące :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) co do grzybów , to u nas zaczęły rosnąć prawdziwki i kożlaki ,le jest sucho w lesie , mogłoby popadać
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) miłego dnia wszystkim :)
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) witam ! jestem ciągle wylogowywana , kiedy się zaloguję, mam wiadomość -'nie masz uprawnień do tego' .....
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) może mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje ?
@  AlicjaBar : (17 październik 2014 - 11:19) Witam tak sobie czytam o pigwie i pigwowcu ja robie od kilku lat przetwory kroje owoce zasypuje warstwowo owoc cukier jak pusci sok to do butelek a reszte podsmażam jak dżem miksuje blenderem i do słoiczków pychota na chleb
@  figiel : (17 październik 2014 - 12:15) witam ! i znowu jestem za każdym razem wylogowywana :(,jak wchodze na stronę to tylko raz po zalogowaniu
@  iwona99 : (19 październik 2014 - 13:03) witam wszystkich zapraszam na mój blog domowyprzepisy.blogspot.com