Extra Przepisy
Jakie Ciasta Na Wielkanoc?
Rozpoczęty przez Dorota, 10.03.2008 18:39
48 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10.03.2008 - 18:39
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 14.03.2008 - 00:23
Ja zamierzam upiec sernik jak snikers,ciasto kubuś oraz ciasto z krakersami czy balowe się ono tutaj nazywa no i obowiązkowo babeczki do święconki.
Napisano 14.03.2008 - 18:47
ja na święta za zadanie mam zrobić tylko ciasta, więc troszkę poszaleję. zaczynam od Mazurka z przepisu Zuziorka, póżniej snickers, ponieważ jest niesamowicie pyszny i długo postoi, następnie dziwak i warstwowiec
SZKODA ŻE NIE BĘDĘ MOGŁA ICH POJEŚĆ
postanowiłam że nawet w święta się nie dam i będę trzymac dietę
??: ciekawe jak mi pójdzie??
Napisano 14.03.2008 - 22:33
Magdalenko ja także nie jem nic słodkiego już 5 tygodni-ale mój post kończy się w święta i zamierzam przygotować coś dobrego.
Napewno będzie babka ,sernik z mojego przepisu -bardzo puszysty,cappucino i ciasto z delicjami i oczywiście mazurek.
Mam mieć w święta dużo łakomczuszków.
Napewno będzie babka ,sernik z mojego przepisu -bardzo puszysty,cappucino i ciasto z delicjami i oczywiście mazurek.
Mam mieć w święta dużo łakomczuszków.
Napisano 17.03.2008 - 16:19
Ja na pewno zrobię Makowe roladki w masie serowej , pierniczki (chociaż to nie te świeta ale powycinam w kształcie jajek i udekoruję do koszyczków), babkę na pewno (jeszcze nie zdecydowałam którą). Wystarczy - będą jeszcze ciasta od mamy (zawsze sie wymieniamy).
Napisano 17.03.2008 - 16:38
Ja planuję biszkopt z nutellą i suszonymi śliwkami,babkę z ananasem,makowiec,sernik i roladę jabłkową.
Napisano 17.03.2008 - 20:28
Ja na pewno zrobię ciasto toffi, które mi kiedyś Doroto poleciłaś
. Będzie też jabłecznik, jakiś sernik (może toffi?), no i kopiec kreta. A co więcej to zależy, ile osób będzie mi pomagać
Napisano 17.03.2008 - 23:13
A ja upiekę sernik na pewno,ale jeszcze rodzinka nie zdecydowała jaki ma być,jabłecznik i babkę
POZDRAWIAM!!!
Napisano 18.03.2008 - 08:29
Walczę z grypą ,wiec nadal nie wiem ,ile starczy mi sił ,żeby stać przy garach.W planach babka gotowana i mazurek ,jakis lekki .
Napisano 18.03.2008 - 08:30
Ja sernik dla mojego męża , krówkę lub mazurek Zuzorka ,babę narazie sprzątam.....
Napisano 18.03.2008 - 17:47
Mam zamiar upiec takie oto placki już mam wszystko kupione do pieczenia.
- sernik
- snikers
- placek królewski
- kubuś
- warstwowiec
- placek z brzoskwiniami
- tort murzynek
- babke piaskową
- placek z masą śmietankowo - galaretkową
- strucle drożdżową do śniadania wielkanocnego
i może jeszcze ptysia oczywiście jak zdążę.
- sernik
- snikers
- placek królewski
- kubuś
- warstwowiec
- placek z brzoskwiniami
- tort murzynek
- babke piaskową
- placek z masą śmietankowo - galaretkową
- strucle drożdżową do śniadania wielkanocnego
i może jeszcze ptysia oczywiście jak zdążę.
Napisano 19.03.2008 - 15:28
Iwonko koniecznie porób zdjęcia tych smakowitości