Skocz do zawartości


* * * * * 1 głosy

Pyszne Krewetki W Sosie Czosnkowym


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_gowku_*

Gość_gowku_*
  • Goście

Napisano 15.05.2008 - 15:11

Potrzeba: 100-200 dag krewetek 200 ml śmietany 12 bądź 18 procentowej olej cukier sól pieprz 2-3 ząbki czosnku (zależy jak kto lubi ;)) 10 minut wolnego czasy ; ) Sposób przyrządzenia: Pokroić, oraz podsmarzyć krewetki na niewielkiej ilości oleju. W czasie smarzenia co jakis czas, aż do zarumienienia przechylać patelnie, tak aby krewetki były "zatopione" w oleju. W czasie smarzenia wziać śmietane, obrać czosnek i wycisnać 2-3 ząbki. Wsypać szczypte soli, pieprzu i szczypte cukru, dla polepszenia smaku ;). Gdy krewetki podsmarzą sie do stanu takiego, jaki sobie życzymy trzeba je wyłożyć na talerz, aż ostygną, lecz nie radziłbym żeby były całkiem zimne, ponieważ nie bedzie to zbyt apetyczne. Gdy krewetki bedą miały już przyzwoitą temperature należy wsypać je do sosu czosnkowego, poczekaj 1-2 min., aż przejdą sosem... i delektować sie :) Smacznego Mile widziane komentarze

#2 ela2225

ela2225

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Olsztyn

Napisano 16.05.2008 - 23:30

A jakie to mają byc krewetki bom zielon aw tym temacie. Jakies mrożone mogą być ? Bardzo chcialabym je zrobić z Twojego przepisu/

#3 Wielki_Smakosz

Wielki_Smakosz

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 07.07.2008 - 10:15

Ostatnio widziałem w sklepie gotowe krewetki w oleju z czosnkiem i pietruszką... wyglądały apetycznie :D

#4 pozioma

pozioma

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 15.07.2008 - 23:01

Jadłam takie danie i najlepiej aby krewetki byly "tygrysie", bo sa wtedy duze i jest co jesc, moga byc spokojnie mrozone, w macro sa tanie kg chyba po 40 zl. A do dania mozna dodac podsmazony razem z tym wszystkim boczek i podawac na makaronie. wtedy danie ma wiecej kalorii i mozna sie tym nawet najesc:)





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!