Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Domowy Sos Do Spaghetti-Paprykowy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 24.09.2008 - 20:09

Sos do Spaghetti

Skladniki:
-500g. dowolnego miesa mielonego
-2 czerwone papryki
-2 cebule
-2 kostki rosolowe
-przyprawy(kucharek,pieprz,ostra papryka,bazylia- wedlug uznania)
-olej do smazenia
-przecier pomidorowy
-maka do zageszczenia sosu

Wykonanie:


Miesko podsmazamy pare minut na rozgrzanym oleju. Oczyszczone papryki kroimy w kostke, a cebule w cienkie polkrazki.Warzywa dodajemy do miesa,kostki rosolowe zalewamy3/4l wrzatku,mieszamy i wlewamy bulion do miesa. Przykrywamy pokrywka i dusimy ok 25min.do czasu zmiekniecia warzyw. dodajemy przecier pomidorowy(wg gustu) i doprawiamy do smaku. na koniec zageszczamy sosik ok. 2lyzkami maki rozprowadzonej w zimnej wodzie lub kto woli w smietance. i gotowe! http://www.smaczny.p...con_biggrin.gif Zycze wszystkim smacznego,warto wyprobowac!
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

r e k l a m a

#2 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 01.11.2009 - 14:10

Widze ze nikt sie nie skusil na moj sos do spaghetti...u mnie dzis poraz chyba setny :grin: zalaczam fotke :-D czasem posypuje spaghetti juz na talerzu,startym parmezanem badz innym serem zoltym.Dzis bez serka,zapomnialam kupic :D

Załączone miniatury

  • CIMG0236.JPG
  • CIMG0238.JPG

as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#3 mart

mart

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 523 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:BE

Napisano 01.11.2009 - 14:40

Moze nikt nic nie napisal poniewaz robia taki sam lub podobny, np. ja, z tym ze u mnie obowiazkowo jeszcze pieczarki z puszki(malutkie w calosci) dodane pod koniec no i koniecznie ser zolty i suszona bazylia.
Dołączona grafika

#4 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 02.11.2009 - 19:45

mozliwe...na smaczynm, jest wiele sosow do spaghetti. z pieczarkami nie robilam ..ale u mnie by to nie przeszlo..mi nie pasuja w tym sosie,ale kwestia gustu i samku oczywiscie.pozdrawiam
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#5 ania19

ania19

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:bełchatów

Napisano 09.11.2009 - 23:20

Witam:) szczerze powiem, że nie znałam takiego przepsiu na sosik do spaghetti, trzeba wypróbować:mrgreen: zapowiada sie ciekawie tym bardziej że ja sos robie zupełnie inaczej, mianowicie: biore dużą cebule, kroje w kostkę posmażam na oleju, gdy juz sie zeszkli to wrzucam pokrojone 3-4ząbki czosnku chwile razem dusze i wrzucam puszke pomidorów, dodaje dużą łyzke koncentratu pomidorwego, sole doprawiam na ostro pieprzem, chilli, słodką papryką, odrobiną maggi, dosładzam cukrem, dusze do momentu az pomidorki się rozlecom i dorzucam oregano. gorącym sosem polewam makaron i posypuje tarym serem:) z tego co wiem to spaghetti napoli ale 100% pewności nie mam :neutral: pozdrawiam

#6 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 10.11.2009 - 11:35

Witaj Aniu19 :mrgreen: bardzo ci polecam,zawsze robie w ten sposob sosik i wszystkim smakuje. Sprobuj moze i tobie posmakuje :neutral: ooo twoj przepis tez jest ciekawy!wiesz,nastepnym razem i ja sprobuje czegos innego-przygotuje sos wg twojego przepisu :-? Pozdrawiam cie bardzo serdecznie! jak zrobisz sosik to daj znac.
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#7 ania19

ania19

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:bełchatów

Napisano 10.11.2009 - 20:47

mój sposób jest raczej standardowy:) żadnych rewelacji proszę sie nie spodziewać, aczkolwiek ja go lubie, kojarzy mi sie z spaghetii podawanym w jednej z pizzeri w moim mieście. Na pewno super wypada gdy sie ma mało czasu a chce sie zrobic szybki obiad lub kolacje na ciepło:), w najbliższym czasie wypróbuje Twój sos i oczywiście zdam relacje, ale juz czuje że bedzie smaczny;) pozdrówki:*

#8 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 11.11.2009 - 12:11

dobrze aniu wiec czekam,mam nadzieje ze ci posmakuje;) ja mysle ze twoj sosik zrobie w przyszlym tygodniu. :)
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#9 ania19

ania19

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:bełchatów

Napisano 12.11.2009 - 22:38

hej Asieńko :neutral: :-? :? wiesz co jadłam wczoraj spaghetti wg. twojego przepisu, ale jadłam je u koleżanki robi je bardzo podbnie jak ty, tyle że dodaje strate na tartce marchewke i kawałek selera. Musze powiedzieć, że to było pyszne, juz planuje sama je zrobic:) jak dla mnie rewelacja, nigdy nie robiłam sosu z miesem ale teraz sie to zmieni, te kostki rosołowe nadaja właśnie cały smak. Dziekuje Ci za przepis, niby niepozorny a pyszny :mrgreen: Rewelkaaa!

#10 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 13.11.2009 - 12:17

Witaj Aniu,bardzo sie ciesze ze sosik jest w twoim guscie! :mrgreen: heheh masz racje,przepis jest naprawde taki niepozorny i kosteczki daja bardzo duzo w tym sosie. Super ze ci smakuje :neutral: ja z selerem i marchewka nie robilam...chetnie bym sprobowala ale moj maz jest taki troche wybredny i nie lubi marchewki ani selera,ale zrobie sobie w oddzielnym naczyniu a on dostanie w wersji oryginalnej :-?
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#11 Gość_Mataforgana_*

Gość_Mataforgana_*
  • Goście

Napisano 13.11.2009 - 14:01

Mój Ukochany uwielbia spaghetti i robię je dla Niego dokładnie w identyczny sposób wyłączając kostki rosołowe, włączając warzywne. :mrgreen: Następnym razem dodam je z chęcią, zapewne wzmocnią smak. Ja jestem wegetarianką i zamiast mięsa dodaję pieczarki. :neutral: Parmezanem oczywiście posypuję, nie wyobrażam sobie spaghetti bez niego. Pozdrawiam serdecznie.

#12 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 16.11.2009 - 20:27

witaj Mataforgana :) oczywiscie polecam sosik i kostki rosolowe :mrgreen: tez czasem robie sos na warzywnym wywarze.pozdrawiam
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#13 asienka19873

asienka19873

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 677 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Niemcy

Napisano 21.11.2009 - 14:12

ANIU 19 zrobilam sos wg twojego przepisu,byl bardzo smaczny :) pomysl z docukrzeniem sosu byl bardzo przydatny..inaczej sos bylby za kwasny. Bede co jakis czas wykorzystywala twoj pomysl na sosik w mojej kuchni :mrgreen: pozdrawiam i dziekuje
as1cEUU0g410012MTAwODkyNGxzfDAwMDk3c3xqZ

as1cJTm-O4x0012MDAwMTA1NHN8MDAwNjQyMmx8b

3-Asienka-8454.gif

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.


" Pod moim sercem, inne bije serce,
Nieznane a jakże bliskie i jakie kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca .
Myślę sobie wtedy: może być wspanialej ?
Noszę w sobie życie , które Bóg mi daje ! "

#14 DanielQ

DanielQ

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 8 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
  • Zainteresowania:Hobby- Gotowanie,smażenie<br />Chcę zostać Kucharzem

Napisano 22.11.2009 - 19:33

Świetny przepis :D pychotka

#15 ania19

ania19

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 35 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:bełchatów

Napisano 22.11.2009 - 21:43

hej:) ciesze sie że smakowało, stwierdzam jednak że mój sos przy twoim to porażka kulinarna hehe:D, pozdrowionka dla Ciebie:)





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!