asienka19873 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Sos do Spaghetti Skladniki: -500g. dowolnego miesa mielonego -2 czerwone papryki -2 cebule -2 kostki rosolowe -przyprawy(kucharek,pieprz,ostra papryka,bazylia- wedlug uznania) -olej do smazenia -przecier pomidorowy -maka do zageszczenia sosu Wykonanie: Miesko podsmazamy pare minut na rozgrzanym oleju. Oczyszczone papryki kroimy w kostke, a cebule w cienkie polkrazki.Warzywa dodajemy do miesa,kostki rosolowe zalewamy3/4l wrzatku,mieszamy i wlewamy bulion do miesa. Przykrywamy pokrywka i dusimy ok 25min.do czasu zmiekniecia warzyw. dodajemy przecier pomidorowy(wg gustu) i doprawiamy do smaku. na koniec zageszczamy sosik ok. 2lyzkami maki rozprowadzonej w zimnej wodzie lub kto woli w smietance. i gotowe! http://www.smaczny.pl/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/icon_biggrin.gif Zycze wszystkim smacznego,warto wyprobowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Widze ze nikt sie nie skusil na moj sos do spaghetti...u mnie dzis poraz chyba setny :grin: zalaczam fotke :-D czasem posypuje spaghetti juz na talerzu,startym parmezanem badz innym serem zoltym.Dzis bez serka,zapomnialam kupic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Moze nikt nic nie napisal poniewaz robia taki sam lub podobny, np. ja, z tym ze u mnie obowiazkowo jeszcze pieczarki z puszki(malutkie w calosci) dodane pod koniec no i koniecznie ser zolty i suszona bazylia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 mozliwe...na smaczynm, jest wiele sosow do spaghetti. z pieczarkami nie robilam ..ale u mnie by to nie przeszlo..mi nie pasuja w tym sosie,ale kwestia gustu i samku oczywiscie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania19 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam:) szczerze powiem, że nie znałam takiego przepsiu na sosik do spaghetti, trzeba wypróbować:mrgreen: zapowiada sie ciekawie tym bardziej że ja sos robie zupełnie inaczej, mianowicie: biore dużą cebule, kroje w kostkę posmażam na oleju, gdy juz sie zeszkli to wrzucam pokrojone 3-4ząbki czosnku chwile razem dusze i wrzucam puszke pomidorów, dodaje dużą łyzke koncentratu pomidorwego, sole doprawiam na ostro pieprzem, chilli, słodką papryką, odrobiną maggi, dosładzam cukrem, dusze do momentu az pomidorki się rozlecom i dorzucam oregano. gorącym sosem polewam makaron i posypuje tarym serem:) z tego co wiem to spaghetti napoli ale 100% pewności nie mam :neutral: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witaj Aniu19 :mrgreen: bardzo ci polecam,zawsze robie w ten sposob sosik i wszystkim smakuje. Sprobuj moze i tobie posmakuje :neutral: ooo twoj przepis tez jest ciekawy!wiesz,nastepnym razem i ja sprobuje czegos innego-przygotuje sos wg twojego przepisu :-? Pozdrawiam cie bardzo serdecznie! jak zrobisz sosik to daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania19 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 mój sposób jest raczej standardowy:) żadnych rewelacji proszę sie nie spodziewać, aczkolwiek ja go lubie, kojarzy mi sie z spaghetii podawanym w jednej z pizzeri w moim mieście. Na pewno super wypada gdy sie ma mało czasu a chce sie zrobic szybki obiad lub kolacje na ciepło:), w najbliższym czasie wypróbuje Twój sos i oczywiście zdam relacje, ale juz czuje że bedzie smaczny;) pozdrówki:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 dobrze aniu wiec czekam,mam nadzieje ze ci posmakuje;) ja mysle ze twoj sosik zrobie w przyszlym tygodniu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania19 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 hej Asieńko :neutral: :-? :? wiesz co jadłam wczoraj spaghetti wg. twojego przepisu, ale jadłam je u koleżanki robi je bardzo podbnie jak ty, tyle że dodaje strate na tartce marchewke i kawałek selera. Musze powiedzieć, że to było pyszne, juz planuje sama je zrobic:) jak dla mnie rewelacja, nigdy nie robiłam sosu z miesem ale teraz sie to zmieni, te kostki rosołowe nadaja właśnie cały smak. Dziekuje Ci za przepis, niby niepozorny a pyszny :mrgreen: Rewelkaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witaj Aniu,bardzo sie ciesze ze sosik jest w twoim guscie! :mrgreen: heheh masz racje,przepis jest naprawde taki niepozorny i kosteczki daja bardzo duzo w tym sosie. Super ze ci smakuje :neutral: ja z selerem i marchewka nie robilam...chetnie bym sprobowala ale moj maz jest taki troche wybredny i nie lubi marchewki ani selera,ale zrobie sobie w oddzielnym naczyniu a on dostanie w wersji oryginalnej :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mataforgana Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Mój Ukochany uwielbia spaghetti i robię je dla Niego dokładnie w identyczny sposób wyłączając kostki rosołowe, włączając warzywne. :mrgreen: Następnym razem dodam je z chęcią, zapewne wzmocnią smak. Ja jestem wegetarianką i zamiast mięsa dodaję pieczarki. :neutral: Parmezanem oczywiście posypuję, nie wyobrażam sobie spaghetti bez niego. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witaj Mataforgana :) oczywiscie polecam sosik i kostki rosolowe :mrgreen: tez czasem robie sos na warzywnym wywarze.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 ANIU 19 zrobilam sos wg twojego przepisu,byl bardzo smaczny :) pomysl z docukrzeniem sosu byl bardzo przydatny..inaczej sos bylby za kwasny. Bede co jakis czas wykorzystywala twoj pomysl na sosik w mojej kuchni :mrgreen: pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielQ Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Świetny przepis :D pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.