Skocz do zawartości

Pieczeń Z Mięsa Mielonego I Wątróbki Na Słodko


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1kg mięsa mielonego wieprzowego 30dag wątróbki drobiowej 2jajka 3łyżki bułki tartej czubata łyżka mąki ziemniaczanej wegeta czosnek dwa ząbki cebulka pieprz majeranek 20dag rodzynek. Mięso mielone wkładamy do miski,ścieramy na tarce cebulkę i czosnek przeciskamy przez praskę.Z wątróbki usuwamy żyłki i rozgniatamy w rękach,dodajemy do mięsa.Dokładnie łączymy i przyprawiamy resztą składników na koniec dodajemy rodzynki(nie moczymy)Masa musi być dość sztywna.Dzielimy na dwie części,formujemy walec,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około godzinkę do piekarnika nagrzanego do 180st.Przykrywamy blaszkę folią aluminiową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.