Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Ryba Po Meksykańsku


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Beella

Beella

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 202 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Płock

Napisano 01.12.2008 - 18:12

Składniki: 1kg filetów rybnych 2 cebule 2 papryki czerwone puszka ananasów mały koncentrat pomidorowy 4łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz olej mąka Przygotowanie: Rybę rozmrozić,posypać solą usmażyć na oleju.Cebulę i paprykę oczyszczamy i smażymy na drugiej patelni do miękkości.Dodajemy ananasy z syropem i jeszcze chwilę smażymy.Dodajemy koncentrat,ketchup,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wkładamy rybę wszystko razem mieszamy,smażymy jeszcze chwilę i podajemy.

r e k l a m a

#2 agadab

agadab

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Hrubieszów

Napisano 17.12.2008 - 00:05

czy tą rybkę jemy na gorąco, czy można ją jeść również na zimno? a co do niej, pieczywo? :-)

#3 ludwika

ludwika

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 17.12.2008 - 09:52

Polecam ten przepis, robiłam rybki w niedzielę. Nie jadłam na zimno, odgrzewam ją w mikrofali  :-)

#4 Beella

Beella

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 202 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Płock

Napisano 17.12.2008 - 12:39

Podaję z pieczywem na ciepło,zimnej nie jadłam. Ostatnio jak robiłam dodałam jeszcze pokrojonego w talarki pora.

Załączone miniatury

  • ania_596.jpg


#5 agadab

agadab

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Hrubieszów

Napisano 17.12.2008 - 12:58

dzięki, napewno wypróbuję i napiszę jak mi wyszło :-)

#6 Beella

Beella

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 202 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Płock

Napisano 17.12.2008 - 23:28

Moja mama do tego wystudzonego farszu zamiast ryby smażonej dodała śledzie z zalewy octowej i fasolę czerwoną z puszki(bez zalewy). Podała na zimno rewelacja.

#7 albit

albit

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 02.01.2009 - 10:46

My tak robimy z mezem rybe po norwesku, jesli chodzi o kwestie ryb: 3 opakowania filetow z mintaja Frosty, cebule, koperek, białe wino wytrawne Cotes du Rhone, masło Jagr,sól i pieprz Knora. Najpierw robisz porządek z cebulką krojąc ją a później smażac na maśle ok. 3 min. Na tym kładę kawałki ryby z lodówki oczywiscie posolonej. Dodaję śmietanę, koper i pieprz. DSusze ok. 15 minut. Smacznego

#8 kasia35

kasia35

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 21.01.2009 - 14:05

Super Przepis! Dziękuję ;) :) :) Rodzinka się zajadała zwłaszcza że wszyscy u nas maja bzika na punkcie ryb

#9 Beella

Beella

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 202 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Płock

Napisano 21.01.2009 - 18:08

Cieszę się że smakowało:) Pozdrawiam.

#10 Stokrotka

Stokrotka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 174 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisano 13.11.2009 - 21:31

Zrobiłam dzisiaj rybkę po meksykańsku na obiadek. Moi mężczyźni byli w niebo wzięci :mrgreen: Zamiast ananasa dałam cukinię a la ananas (przepis na forum). Pasuje świetnie. Jako dodatek ugotowałam ziemniaczki "w mundurkach". Dziękuję za przepis i polecam
Dołączona grafikaDołączona grafika

#11 ina12

ina12

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3988 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 26.12.2009 - 23:32

Bella rybka bardzo smaczna, dziękuję za przepis, wystawiam ocenę. Zdjęcie dodam później jak pewnego dnia odmrożę część która pozostała. Po daniach głównych podałam ciasto i nie wypadało robić zdjęć. Pozdrawiam
Pozdrawiam

#12 ina12

ina12

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3988 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 27.12.2009 - 18:38

Okazało się że rybka była w lodówce.

Załączone miniatury

  • DSCN1856.JPG

Pozdrawiam

#13 jazzu

jazzu

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 19 postów

Napisano 02.01.2010 - 19:44

super przepis, ja tez nie wiem co ma z tym wspolnego meksyk ale na prawde niezle sie zapowiada! :-D)) wyprobuje na pewno i to niebawem i wrzuce wam fotki:)
Dołączona grafika
Tradycyjne Polskie Drewniane Zabawki - www.zabawkidrewniane.eu
Uwaga dla forumowiczów rabat -15% na zakupy w moim sklepie. Wystarczy dokonując zakupów wpisać kod rabatowy: smaczny_pl a rabat zostanie przydzielony automatycznie. Zapraszam! :)

#14 Stokrotka

Stokrotka

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 174 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisano 09.01.2010 - 19:02

Zrobiłam tą rybkę na wigilię, tylko zamiast smażonej rybki dodałam śledzika z octu. Wszyscy zajadali się bez opamiętania :mrgreen:
Dołączona grafikaDołączona grafika

#15 ilka76

ilka76

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 67 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 18.02.2010 - 16:08

Super danie. Polecam.

Załączone miniatury

  • ryba.jpg






Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!