Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Sałatki Na Święta!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 avva3

avva3

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 15.12.2008 - 13:28

witam!!!!Proszę o przepisy na naprawdę sprawdzone sałatki (z majonezem)......nie mam już pomysłów a te które robiła już się przejadły.....z gory dzieki za odp :-) :) :) :)

r e k l a m a

#2 Dorota

Dorota

    Przyjaciel Smacznego

  • Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5693 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Śląsk ;)
  • Zainteresowania:Kuchnia i nie tylko ;)

Napisano 15.12.2008 - 14:07

Witam, może coś takiego:

:-) Warstwowa sałatka z tuńczyka i kukurydzy
warstwowa_salatka_z_tunczyka_i_kukurydzy1.JPG


:) Sałatka z ananasem i czosnkiem salatka_z_ananasem_i_czosnkiem1.JPG


:) Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
salatka_z_kapusty_pekinskiej_i_kurczaka2.JPG


:) Sałatka brokułowa z makaronem chińskim
salatka_brokulowa_z_makaronem_chinskim2.JPG


:smile: Sałatka makaronowa z ogórkiem kiszonym salatka_makaronowa_z_ogorkiem_kiszonym1.JPG


:smile: Kurczak w pierzynce
kurczak_w_pierzynce2.JPG

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl

Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 5640). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1470). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...

Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...


#3 agadab

agadab

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Hrubieszów

Napisano 16.12.2008 - 11:13

witaj avva3! może wypróbujesz taką sałatkę (nie mam zdjęcia ale jest bardzo kolorowa): 1 opakowanie kaszki kus-kus 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 zielony ogórek 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez + olej sałatka bardzo smaczna. papryki i ogórek kroi sie w kosteczkę, a pora w cieniutkie krążki gotową sałatkę miesza się z 1-2 łyzkami oleju i dodaje się majonez (ile kto lubi) robię ją na większe okazje. pozdrawiam :-)

#4 ela52

ela52

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisano 17.12.2008 - 22:02

A ile ma być tej kaszki i czy ją się gotuje, proszę o odpowiedż

#5 renigliwice

renigliwice

    noemi

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Zainteresowania:Dobra książka, muzyka, marszobiegi, organizowanie przyjęć weselnych,

Napisano 18.12.2008 - 19:19

Witaj Elu! Opakowanie kaszki kus-kus jest najczęściej półkilogramowe. Kaszki tej nie gotuje się. Trzeba ją wsypać do miski, zalać wrzącą wodą lub bulionem 1,5 cm ponad powierzchnię kaszki, dodać kilka kropel oliwy i szczyptę soli. Przykryć i pozostawić na około 5-10 minut do czasu aż kasza wchłonie płyn. Po ostudzeniu jest już gotowa i można dodawać inne składniki sałatki. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i autorkę przepisu. :-) Renia

Kartki na każdą okazję mojej synowej: http://artillo.pl/shop/mprojekt.html
WIęcej tutaj: http://projektujetoiowo.blogspot.com/

 


#6 ela52

ela52

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisano 18.12.2008 - 21:34

Dziękuję Reniu za szybką odpowiedż. Serdecznie pozdrawiam.

#7 agadab

agadab

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Hrubieszów

Napisano 19.12.2008 - 16:51

dodam tylko, że kaszkę po tym jak już napęcznieje, rozdrabniam widelcem zeby ładnie się rozsypała w trakcie mieszania

#8 angela30

angela30

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:niemcy

Napisano 08.12.2010 - 13:39

A moze taka: 1 słoik selera, 5 plastrow szynki (plastry musza byc grubsze), majonez, ananas w puszce, puszka kukurydzy. Selera kroimy drobniej, szynke w kostke,ananasa tez w kostke dodajemy kukurydze i na koniec majonez. Sol i pieprz do smaku. Polecam jest bardzo smaczna. Pozdrawiam.

#9 aleksandranowak76

aleksandranowak76

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 14.12.2010 - 23:10

ile ananasa dodać na taką ilość składników?

#10 ali

ali

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 272 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 15.12.2010 - 20:15

robię podobną, zużywam całą puszkę ananasa /średnią/

#11 aleksandranowak76

aleksandranowak76

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 15.12.2010 - 23:47

dzięki ali





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!