Użytkownik Marcin dnia 17.01.2009, 19:09 napisał
- Skąd wiesz, że możemy mieć serwer dużo taniej niż mamy w zamian za jakiś banner, skąd wiesz, że takiego serwera już nie mieliśmy?
- Czy znasz statystyki naszej strony i jej wymagania co do serwera? Jeżeli nie - dlaczego twierdzisz, że firma hostingowa obniży nam znacznie cenę serwera w zamian za banner - pytałeś o to w jakiejś dobrej firmie?
Przepraszam....napisałem ogólnie podając przykład bardzo mi bliskiego projektu zarówno jako wykonawca jak i współwłaściciela...i wiem, że skoro coś jest za drogo zawsze można negocjować i tyle...i jeśli firmie hostingowej nie zależy na dobrym kliencie należy poszukać innego, tyle wiem z własnego doświadczenia, którym się podzieliłem w moich postach...oczywiście nie wiem jaka jest historia waszej strony/firmy? i nic mi do tego ....powstał temat więc się odniosłem wpisując uwagi powstałe wskutek mojego doświadczenia z takimi firmami....czyż nie jest to forum dyskusyjne?
Marcin napisał:
- Dlaczego twierdzisz, że te informacje są zatajane przed użytkownikami strony i/lub są dla nas niewygodne?
- Skąd wiesz, że nie negocjowaliśmy ceny serwera i nie zrobiliśmy wszystkiego, aby serwer był jak najtańszy (przy zachowaniu oczywiście odpowiedniego poziomu)?
Skoro się cenzuruje posty taki wyciągam wniosek...nie wiem czy negocjowaliście...ani razu tego nie podważyłem...ani razu nie zarzuciłem Ci tego stwierdzenia.
Marcin napisał:
- Dlaczego twierdzisz, że reklama otwiera się za każdym razem, skoro tak nie jest - masz dokładne statystyki?
- Znasz powód dla którego smaczny.pl prowadzimy w ramach działalności gospodarczej?
- Skąd wiesz, że im więcej reklam tym większy zarobek? Czy masz dostęp do naszych statystyk w tym zakresie?
- Czy uważasz, że posiadasz większą wiedzę na temat prowadzenia i utrzymania tej konkretnie strony niż osoby, które robią to od 25 lutego 2003 roku?
Skąd wiem, że reklama otwiera za każdym razem?....bo czasami przeglądam forum (ostatnio coraz zadziej), a skoro otwieram interesujace mnie tematy w oddzielnym oknie i za każdym razem otwiera mi sie również reklama to stąd wyciągam taki wniosek...czytam inne wypowiedzi i takze innym tak sie otwiera...nawet teraz robiąc podgląd tego postu otworzyła się reklama Activi...nie mam dostepu do waszych statystyk itp. ale patrz j.w. napisałem param się tym "biznesem" i wiem, że im wiecej reklam tym wiecej pieniedzy...nie powiesz mi, że reklamy umieszczacie charytatywnie...w końcu z czegoś trzeba robić np.opłaty, kupować sprzęt, płacić pensje itd itp...w żadnej mojej wypowiedzi nie napisałem, że posiadam lepszą wiedzę na temat prowadzenia tej strony...uczestnicze w dyskusji, nic na to nie poradze, że niektóre moje wnioski wywołują u Ciebie aż tyle emocji? .....ani razu nie napisałem "oskarżając" Ciebie ani nikogo innego bezpośrednio, pisałem ogólnie na podstawie mojej wiedzy...nieszczęśliwie myśląc, że może będe w czymś pomocny...no cóż...nie wyszło.
Pozdrawiam
Ase