Skocz do zawartości

Ciasto Z Miodem, Bananami I Wisienkami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

12 dag masła 7 dag miodu 2 jaja łyżeczka cukru waniliowego 20 dag mąki 1/2 łyżeczki cynamonu 4 średnie dojrzałe zmiksowane banany 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 filiżanki mleka ( nie pomylić z szklanką) 10 dag kandyzowanych wisienek tłuszcz do formy Masło utrzeć z miodem na puszystą masę. Pojedynczo wbijać jaja, po każdym masę dobrze ucierając. Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy i banany, ubijać jeszcze przez chwilę. Sodę rozpuścić w mleku. Mieszając wlać powoli do masy. Wsypać przesianą makę razem z proszkiem do pieczenia, mieszać aż ciasto będzie jednolite ( ciasto robiłam w robocie). Włożyć wisienki, zamieszać łyżką. Ciasto włożyć do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temp. 180*C. Wystudzić w formie. Ciasto upiekłam w tortownicy 26 cm. przez 40 min. Jeżeli ktoś się zdecyduje je upiec to radzę jednak w kieksówce, będzie dużo wyższe. Przepis posiadam z ubiegłorocznego kalendarza.

post-2336-1231947130_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.