Skocz do zawartości

Risotto Z Kiełbasą


Gość leonsjo

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag ryżu 40 dag kiełbasy 1 duża cebula 1/2 czerwonej papryki 1 kostka rosołowa (nie drobiowa) 1 mała puszka koncentratu pomidorowego olej (do zeszklenia cebuli) 10 dag żółtego sera sól, pieprz vegeta lub przyprawa grillowa Ugotować dwie torebki ryżu na półtwardo (8 min.). Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po 3-4 minutach pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Dusić pod przykryciem ok. 5 min. Wsypać ugotowany wcześniej ryż. W osobnym naczyniu rozpuścić kostkę rosołową z niepełną szklanką wrzątku (ok. 200 ml). Kiedy ryż pochłonie olej, wlać bulion. Dusić pod przykryciem 10-15 min. Koncentrat pomidorowy rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do risotta. Dokładnie wymieszać. Dusić jeszcze 5 min. Dodać połowę startego żółtego sera, zamieszać i przyprawić do smaku. Podawać posypując na talerzach resztą startego żółtego sera. Lepiej smakuje z ogórkiem korniszonym lub z sałatką z buraczków. Czas przygotowania: 50-60 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.