Skocz do zawartości


- - - - -

Risotto Z Kiełbasą


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Gość_leonsjo_*

Gość_leonsjo_*
  • Goście

Napisano 21.03.2009 - 14:44

25 dag ryżu 40 dag kiełbasy 1 duża cebula 1/2 czerwonej papryki 1 kostka rosołowa (nie drobiowa) 1 mała puszka koncentratu pomidorowego olej (do zeszklenia cebuli) 10 dag żółtego sera sól, pieprz vegeta lub przyprawa grillowa Ugotować dwie torebki ryżu na półtwardo (8 min.). Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po 3-4 minutach pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Dusić pod przykryciem ok. 5 min. Wsypać ugotowany wcześniej ryż. W osobnym naczyniu rozpuścić kostkę rosołową z niepełną szklanką wrzątku (ok. 200 ml). Kiedy ryż pochłonie olej, wlać bulion. Dusić pod przykryciem 10-15 min. Koncentrat pomidorowy rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do risotta. Dokładnie wymieszać. Dusić jeszcze 5 min. Dodać połowę startego żółtego sera, zamieszać i przyprawić do smaku. Podawać posypując na talerzach resztą startego żółtego sera. Lepiej smakuje z ogórkiem korniszonym lub z sałatką z buraczków. Czas przygotowania: 50-60 min.





Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) wyspani po ostatniej zmianie czasu??
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) bo ja nie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) brakuje mi tej godzinki... albo i więcej ;)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!