Po raz pierwszy w tym roku będziemy w Polsce obchodzić Dzień Ślimaka. 24 maja. Zapraszam wszystkich do uczczenia go potężną porcją ślimaczków.
24 maja Dzień Ślimaka
Rozpoczęty przez Joanna, 07.05.2004 21:17
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07.05.2004 - 21:17
Napisano 08.05.2004 - 22:11
....życze Ci....smacznego....
...pozdrawiam...
Napisano 09.05.2004 - 01:12
mniam.. mniam.. mniam.. mniam..
tylko dlaczego zeby przyrzadzic je w domku, trzeba sie tyle nameczyc..?
ale rzeczywiscie porcja slimaczkow zapieczonych w maselku ziolowo-czosnkowym z jakas pyszna chrupiaca grzanka maczana w tym sosiku, ktory je otacza.. to poezja.. :))
tylko dlaczego zeby przyrzadzic je w domku, trzeba sie tyle nameczyc..?
ale rzeczywiscie porcja slimaczkow zapieczonych w maselku ziolowo-czosnkowym z jakas pyszna chrupiaca grzanka maczana w tym sosiku, ktory je otacza.. to poezja.. :))
Napisano 09.05.2004 - 18:05
Wcale nie trzeba się męczyć. Kupujesz puszeczkę slimaków, wkładasz je do kokilki, masełko i Dzień Ślimaka !!!
Napisano 09.05.2004 - 23:48
no tak..!!!
a ja mialam przed oczami obraz slimakow oczyszczajacych sie kilka dni w wiadrze.. rozlazacuch po domu.. hehe :))
pozdrawiam :)
a ja mialam przed oczami obraz slimakow oczyszczajacych sie kilka dni w wiadrze.. rozlazacuch po domu.. hehe :))
pozdrawiam :)
Napisano 10.05.2004 - 17:04
probowalam dzisiaj kupic slimaczki w puszce, ale, niestety, nigdzie nie bylo.. jeszcze sie bede musiala rozejrzec.. ;))
a tak przy okazji, jest jakas sprawdzona firma/rodzaj tych puszkowanych?
nie mam z tym doswiadczenia (zawsze jadalam w lokalach) i nie chce zepsuc apetytu ani sobie, ani tym bardziej mojemu ukochanemu, ktorego dopiero musze "nauczyc" slimakow :))
jesli mozesz, poratuj informacja..
a tak przy okazji, jest jakas sprawdzona firma/rodzaj tych puszkowanych?
nie mam z tym doswiadczenia (zawsze jadalam w lokalach) i nie chce zepsuc apetytu ani sobie, ani tym bardziej mojemu ukochanemu, ktorego dopiero musze "nauczyc" slimakow :))
jesli mozesz, poratuj informacja..
Napisano 01.06.2004 - 17:32
Zapraszam Cie na www.slimaki.com.pl tam znajdziesz sporo informacji m.in. przepisy i nazwy restauracji, w których można zjeść ślimaki. Jeśli chcesz kupić puszkowane to występują głównie w luksusowych delikatesach, ale jeśli wyślesz zamówienie z wyżej wymienionej strony, specjalnie dla Ciebie firma Ślimaki PL wyśle ilość "niehurtową". Zapraszam!
Napisano 03.12.2006 - 17:18
Muszę przyznać,że nie przepadam za owocami morzaale moi bliscy je uwielbiają
Beata
Beata