ja mam ze swoim problem, kupiłam go ostatnio i piekłam w nim chlebek 4 razy i ani razu się nie upiekł, był nie wyrośnięty, nie dopieczony, stosowałam wszystko jak podano w przepisie, maszynka działa, program po programie ale cos jest nie tak. nigdy nie używałam tych suchych drożdży i nie wiem może z nimi coś źle robie? czy ktos miał może podobny problem?
Wypiekacz Do Chleba - Moulinex 5000 Czy 5003
Rozpoczęty przez Moriquendi, 23.05.2009 10:34
47 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21.06.2011 - 17:07
Napisano 27.06.2011 - 12:25
Być może wypiekacz ma małą moc i dlatego te chlebki wychodzą niewypieczone i niedopieczone.
Słyszałam też, że w przepisach dołączonych do wypiekacza bywają błędy - może jest podana za mała ilość płynów lub za dużo drożdży - i to jest powodem, że chlebki nie wychodzą.
Może warto spróbować upiec chleb z innego przepisu, na forum znalazłam taki KLIK
Tutaj KLIK opisywany jest podobny problem i podawane są proporcje oraz przepis na chleb, warto przeczytać
Pozdrawiam
Słyszałam też, że w przepisach dołączonych do wypiekacza bywają błędy - może jest podana za mała ilość płynów lub za dużo drożdży - i to jest powodem, że chlebki nie wychodzą.
Może warto spróbować upiec chleb z innego przepisu, na forum znalazłam taki KLIK
Tutaj KLIK opisywany jest podobny problem i podawane są proporcje oraz przepis na chleb, warto przeczytać
Pozdrawiam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 24.04.2012 - 21:44
RATUNKU!!!
Czy ktos może mi pomóc, mam taki problem , a mionowicie.
Posiadam wypiekacz do chleba mulinex i niestety 2 razy piekłam chleb i nic z tego, chleb wychodzi tak jakby surowy w środku, najdaje sie wtedy jedynie do wyrzycenia. nie wiem czemu tak sie dzieje, czy to wina mąki czy tego ze słaba ze mnie kucharka.
Prosze o pomoc..
Czy ktos może mi pomóc, mam taki problem , a mionowicie.
Posiadam wypiekacz do chleba mulinex i niestety 2 razy piekłam chleb i nic z tego, chleb wychodzi tak jakby surowy w środku, najdaje sie wtedy jedynie do wyrzycenia. nie wiem czemu tak sie dzieje, czy to wina mąki czy tego ze słaba ze mnie kucharka.
Prosze o pomoc..