Skocz do zawartości

Ciepłe Lody Toffi


zebcia

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis nie jest mój, pochodzi z innej kulinarnej stronki (chyba się autor nie obrazi:)), ale próbowałam i myślę, że watro się nim podzielić. Lody smakują dosłownie tak jak wyglądają.

CIEPŁE LODY TOFFI

post-11639-1243935863_thumb.jpg

Składniki:

- 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. (schłodzonej)

- 300 ml schłodzonego mleka

- 1 łyzka cukru pudru

- 1 krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera

- 1 sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrempudrem. Do wysokiego naczyniawlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.