Pieczywo Na Grill
Rozpoczęty przez gatita, 11.06.2009 19:58
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11.06.2009 - 19:58
Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego !
#2 Gość_kwiat3k_*
Napisano 23.06.2009 - 13:28
Witam =)
Tak wpadłem na pomysł, że może zamiast pieczywa użyjesz ciasta do pizzy ?
Tak wpadłem na pomysł, że może zamiast pieczywa użyjesz ciasta do pizzy ?
Napisano 29.07.2009 - 15:47
ja tekie pieczywko razem z mamą często naciereamy czosnkiem i kładziemy na grill zeby sie przypiekło. Można później posmarować masłem, lub jeść takie chrupiące. Można również smarować taki chelebek masłem ziołowym;) zamiast czosnku połączyć masełko z ziołami, lub cebulką dymką drobniuśko posiekaną
Jadłam takie ze świezym swojskim chlebkiem na wakacjach na wsi;)
Napisano 30.07.2009 - 08:45
Robię bagietki czosnkowe na grillu ale raczej chodziło mi o upieczenie czegoś fajnego
Napisano 30.07.2009 - 22:38
Ja szykuję coś takiego:
Potrzebny jest chleb krojony
kromki smaruję masłem posypuję czosnkiem,kładę plasterek żółtego sera,ser posypuję obficie przyprawą do ziemniaków.Składam kromki na podwójne kanapki.Zawijam w folię aluminiową i piekę na grillu.Jak ser się roztopi można wyjąć kanapki z folii i podpiec na chrupiąco bezpośrednio na ruszcie.Kanapki znikają w momencie.
Potrzebny jest chleb krojony
kromki smaruję masłem posypuję czosnkiem,kładę plasterek żółtego sera,ser posypuję obficie przyprawą do ziemniaków.Składam kromki na podwójne kanapki.Zawijam w folię aluminiową i piekę na grillu.Jak ser się roztopi można wyjąć kanapki z folii i podpiec na chrupiąco bezpośrednio na ruszcie.Kanapki znikają w momencie.
Napisano 31.07.2009 - 10:11
Oooooooooo ! Ale fajny pomysł !
Napisano 24.05.2011 - 11:50
Witam 
Beella, ostatnio zrobiliśmy na grillu proponowane przez Ciebie kromki chleba z żółtym serem - pychotka, szybko zostały zjedzone i nie mam zdjęć
Przy następnym grillowaniu zrobię na pewno
Beella, ostatnio zrobiliśmy na grillu proponowane przez Ciebie kromki chleba z żółtym serem - pychotka, szybko zostały zjedzone i nie mam zdjęć
Przy następnym grillowaniu zrobię na pewno
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 04.07.2011 - 20:22
Użytkownik gatita dnia 11.06.2009 - 19:58 napisał
Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego ! 
Ja chlebek tostowy lub kromki bułki polewam oliwą czosnkową lub truflową.
Napisano 04.08.2011 - 20:50
My często robimy chleb z ziołami i przyprawą do grilla 
Jednak nie ma to jak z masłem czosnkowym własnej roboty!
Jednak nie ma to jak z masłem czosnkowym własnej roboty!
Napisano 11.08.2011 - 12:57
Ja natomiast zawsze smaruję chleb z obu stron margaryną i wtedy wychodzi super przypieczony,taki najbardziej lubimy. A co do posypki ziołami to ciekawe jaki ma smak.. Muszę kiedyś spróbować.