LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 witam, ja ostatnio stwierdziłam, że wychodzi mi jakiś "nie taki". dodaje różne mięsa, ale zawsze szukałam tych najchudszych.. i chyba to był problem. dobrze jak mięso ma trochę tłuszczu, który się wygotowuje i nadaje smak. potem można te oka zdjąć, a smak pozostaje. a w sprawie kurczaka.. to nie prawda, że kurczaki są karmione antybiotykami, czy sterydami. Polska ma bardzo wysokiej jakości drób, który staje się naszym towarem eksportowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dla mnie najsmaczniejszy rosół jest z mieszanego mięsa np. kawałek wołowego z tłuszczykiem, udko kurczaka, skrzydło indyka i kawałek żeberka wieprzowego, lubię jeszcze do rosołku dorzucić 2-3 suszone grzybki, a czosnek i cebulę to obowiązkowo (bo je uwielbiam :mrgreen:). Bardzo lubię rosołek z makaronem z dodatkiem zielonej pietruszki, a wiosną z koperkiem - pychotka, jadłam tak kiedyś na weselu i mi zasmakowało - polecam też ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.