Gość Renata30 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2004 PIJANY IZYDOR Ciasto I 15 dkg. cukru pudru 4 jajka 1 łyżeczka kakao 15 dkg. orzechów mielonych włoskich 7 dkg. mąki cukier waniliowy 15 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami dodać pozostałe składniki oraz piane z białek na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i upiec placek. Ciasto II 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyzki mąki 1 łyżeczak pr. do pieczenia Biłaka ubic na sztywni z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blache i upiec. Masa orzechowa: 20 dkg. orzechów włoskich mielonych 1/2 szkl. wódki 2 łyżki curu pudru Wszystkie skłądniki wymieszac razem i wyłożyć na ciasto I Masa kakaowa: 3 jajka 15 dkg cukru pudru 2 łyżki kakao 25 dkg margaryny Jaka ubic z cukrem na parze i wystudzić ( ciagle ubijac aż powstanie krem). Mragaryne utrzeć na puch dodawać po łyżce krem z jaj. Na konie cdodac kakao i wymieszać razem. Masę kakaową wyłożyć na mase orzechową przykryć ciastem II i polać polewą czekoladową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 To ciacho jest super,baardzo mocne!! :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.