psyche Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 - makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ekkaia Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Mniam! pycha, wegetariański klasyk, ja oprócz tego do szpinaku dodaję podsmażona wczesniej cebulke, smietane mozna tez zastapic mleczkiem kokosowym, a jak makaron to konkretnie jakis zdrowszy np razowy, smacznego! - makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Polecam dodać do tego brokuł, pyszne! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 A ja ostatnio dodałam do tego właśnie brokuł i odrobinę kalafiora - wyszło pyszne i jeszcze bardziej warzywne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cranberry Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Ja robie podobnie. Szpinak wysmażam z solą, pieprzem i czosnkiem. Osobno robię zasmażkę, zalewam rosołkiem (z kostki) i mlekiem (po pół szklanki mniej więcej). Gotuję aż lekko zgęstnieje i wlewam do szpinaku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mysza_1989 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 U mnie koniecznie czosnek do makaronu i feta albo jakiś inny ser :) No i trochę jogurtu lub śmietany. A makaron z pszenicy durum obowiązkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicalCuisine Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dokładnie brokuły do tego bedą świetnym rozwiązaniem. Ja jeszcze dodaje mnóstwo parmezanu i wychodzi pyszne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mysza_1989 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 brokuły do szpinaku? tak jeszcze nie próbowałam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mysza_1989 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :) Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marlen Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 podrzucisz przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :smile: Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha! oooo to jest myśl! Ostatnio takie danie chyba jest z Lubelli w tych prawie gotowych daniach z patelni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armenika Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Uwielbiam szpinak. U mnie to danie ostatnio gościło w nieco innej formie. Makaron zastąpiłam pełnoziarnistym spagetti, do szpinaku nie dodawałam śmietany. Za to pyszne dojrzałe pomidorki koktajlowe i starty parmezan. Pyszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo87 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Gdyby nie fakt, że nie lubię szpinaku, byłoby super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.