Skocz do zawartości

Placek Po Węgiersku


vogelka

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: gulasz: 50 dag wołowiny bez kości 2 dag mąki 8 pieczarek 2 dag ketchupu liść laurowy ziele angielskie sól pieprz placek: 50 dag ziemniaków 1 jajko pół cebuli 2 łyżki mąki olej do smażenia jak zrobić gulasz: mięso, pieczarki i cebulę pokroić w kostkę mięso posypać przyprawami i mąką mięso, i cebulę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu dodać trochę wody i pieczarki i dusić na małym ogniu pod koniec duszenia dodać ketchup, przyprawy i resztę mąki wymieszaną z wodą jak zrobić placki: zetrzeć na tarce obrane ziemniaki Odcisnąć płyn Cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę Jajko ubić i dodać do startych ziemniaków W tak przygotowanej masie rozprowadzić równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę Masę smażyć na duże placki po około 3 minuty z każdej strony Na każdy z placków nałożyć gulasz i złożyć placek na pół

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.