Gość Marcin75 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Witam Takie pierogi jedliśmy w kaszubskiej restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. Kucharz był tak uprzejmy, że podesłał nam przepis na maila. Więc i ja się nim dzielę, bo takich pierogów to dawno nie jadłem. PIEROGI Z GĘSI Składniki: -mąka -woda -jajka -sól -mięso z gęsi Farsz z gęsiny: Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto na pierogi: Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi. Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną. Cytuj
Gość greg Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam Takie pierogi jedliśmy w kaszubskiej restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. Kucharz był tak uprzejmy, że podesłał nam przepis na maila. Więc i ja się nim dzielę, bo takich pierogów to dawno nie jadłem. PIEROGI Z GĘSI Składniki: -mąka -woda -jajka -sól -mięso z gęsi Farsz z gęsiny: Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto na pierogi: Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi. Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną. Bardzo fajny przepis. Pierożki z gęsi wyszły znakomicie. Bałem się, że nie podołam bo pierwszy raz robiłem danie z gęsi. Ale gra zdecydowanie była warta świeczki. Przepis sprzedaję dalej znajomym. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi