aska1985 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Jezeli ktoś zna przepis na kandyzowanie owoców to proszę o podanie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Proszę: babciny przepis na pracochłonne, ale porządne kandyzowanie 0,5 kg brzoskwiń 0,5 kg cukru pudru Brzoskwinie umyć, usunąć pestki Na garnku z wrzątkiem położyć sitko (durszlak), wsypać owoce, położyć pokrywkę i gotować na parze 6 min. Przełożyć owoce na duży talerz, posypać obficie cukrem przez sitko, obrócić, przesypać z drugiej strony. Poczekać aż brzoskwinie wchłoną cukier. Powtórzyć, postępować identycznie, do zużycia całej ilości cukru. Owoce włożyć do słoja i umieścić w chłodzie. Po tygodniu można jeść. Podobnie przygotowuje się wiśnie, morele, ananasy. Można spróbować z truskawkami (na parze tylko 2 min), ale jeśli są zbyt wodniste, to czasem nie wychodzi, wtedy można przrobić na dżem. Jak by nie było Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aska1985 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Poraz kolejny serdecznie dziekuję. Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.