Skocz do zawartości


Rolada Z Indyka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_haroldzik_*

Gość_haroldzik_*
  • Goście

Napisano 19.12.2010 - 18:23

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :(

#2 Jolcia

Jolcia

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1000 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Ruda Śląska

Napisano 19.12.2010 - 20:40

Oto mój sposób na roladę. Pierś z indyka rozbić na duży płat ,posypać dowolnymi przyprawami. Odstawić na 2 godzinki .Następnie posypać startym żółtym serem i kawałkami orzechów włoskich.Zwinąć w roladę polać odrobiną oleju i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok 1 1/2 godziny. Gdy ostygnie pięknie się kroi na półmiski.

#3 AnnaK

AnnaK

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 528 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Mazowsze
  • Zainteresowania:fotografia, awifauna, literatura, rękodzieło

Napisano 19.12.2010 - 21:22

Ja robię roladę z nadzieniem z wątróbki. Filet z indyka poprzecinać tak, aby powstał jak największy płat, lekko rozbić (mięso nie może mieć dziur), posolić i odstawić. Wątróbkę drobiową posiekać, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko, natkę pietruszki (daję dość dużo),roztopioną margarynę, sól i pieprz ziołowy.Dokładnie wymieszać i stawić do zamrażalnika żeby mocno stężało. Następnie nadzienie kroić w plastry, układać na filecie, zrolować, włożyć w siatkę i upiec.

#4 astropitek

astropitek

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 06.01.2011 - 12:35

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :mrgreen:




Rolada z Pieczarkami
Rolada z Indyka z pieczarkami:

Składniki:
100g. piersi z Indyka
300g. pieczarek
1 cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
olej do smażenia

Pzyprawy:
sól
pieprz

Spób przyrządzenia:
1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon.
2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę.
3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę.
4. Mięso obwiązać dratwą.
5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C.

http://basia-kulinaria.blogspot.com/





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) pogoda też taka sobie
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:27) zachęca tylko do spania
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) ale weekend był piękny
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) słońce grzało, a grzało - super pogoda na spacery :)
@  Dorota : (31 marzec 2014 - 11:28) pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
@  Peerph : (31 marzec 2014 - 18:53) Gdzie najlepiej sie kierowac na studia gastronomiczne w stolicy i okolicy ?
@  AnnaK : (01 kwiecień 2014 - 12:19) Podałam Ci SGGW w W-wie. Z Google nie chcesz skorzystać, więc zatrudnij się w restauracji z dobrą kuchnią i w myśl zasady praktyka czyni mistrza ucz się zawodu w ten sposób.
@  Peerph : (01 kwiecień 2014 - 21:11) Dziekuje, ale odpisalem Ci tez godnie. Przeciez na cala stolice nie moze byc tylko jedna uczelnia godna polecenia. Mi nie chodzi glownie o umiejetnosci, a raczej o to, co lepiej bedzie dla przyszlego pracodawcy, bo, ze by dobrze gotowac nie trzeba sie az tak trudzic, jak sie ma jakies juz umiejetnosci.
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:55) Witajcie :)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) Jak tam u Was przygotowania do Świąt??
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) ja już "prawie" wszystko posprzątałam ;)
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) teraz przygotowuję sobie listę świątecznych potraw
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:56) potem zakupy
@  Dorota : (17 kwiecień 2014 - 11:57) a jutro zawijam rękawy i wchodzę do kuchni.... pffffff ;)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) Witaj! Niestety mam już jutro gości, juz dziś muszę zabrac się do gotowania, lasagne z karczochami.... ale w sobotę chcę zabrać się za Twoje Coasto, Dorotko, warstwowe z toffi, więc kombinuje nad tym toffi...
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:41) (nie jestem w stanie kupić mleko skondensowane, też chrzanu nie ma!!!)
@  AngelaAniela : (17 kwiecień 2014 - 12:42) Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę Radosnego Alleluja!
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:35) Witam :)
@  Dorota : (22 kwiecień 2014 - 15:36) oj oj z tym mlekiem to czasami tak jest jak potrzeba to akurat go nie ma, ale w supermarketach zawsze jest :)
@  stranka1976 : (22 kwiecień 2014 - 22:40) https://www.facebook...16899925234561/ Witamzapraszam do bardzo fajnej grupy o gotowaniu i z poradami na temat kuchni-do dzielenia się przepisami i poradami "coś smacznego i niedrogo"