Skocz do zawartości


Rolada Z Indyka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_haroldzik_*

Gość_haroldzik_*
  • Goście

Napisano 19.12.2010 - 18:23

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :(

#2 Jolcia

Jolcia

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 527 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Ruda Śląska

Napisano 19.12.2010 - 20:40

Oto mój sposób na roladę. Pierś z indyka rozbić na duży płat ,posypać dowolnymi przyprawami. Odstawić na 2 godzinki .Następnie posypać startym żółtym serem i kawałkami orzechów włoskich.Zwinąć w roladę polać odrobiną oleju i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok 1 1/2 godziny. Gdy ostygnie pięknie się kroi na półmiski.

#3 AnnaK

AnnaK

    Przyjaciel Smacznego

  • Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 494 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Mazowsze
  • Zainteresowania:fotografia, awifauna, literatura, rękodzieło

Napisano 19.12.2010 - 21:22

Ja robię roladę z nadzieniem z wątróbki. Filet z indyka poprzecinać tak, aby powstał jak największy płat, lekko rozbić (mięso nie może mieć dziur), posolić i odstawić. Wątróbkę drobiową posiekać, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko, natkę pietruszki (daję dość dużo),roztopioną margarynę, sól i pieprz ziołowy.Dokładnie wymieszać i stawić do zamrażalnika żeby mocno stężało. Następnie nadzienie kroić w plastry, układać na filecie, zrolować, włożyć w siatkę i upiec.

#4 astropitek

astropitek

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 06.01.2011 - 12:35

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :mrgreen:




Rolada z Pieczarkami
Rolada z Indyka z pieczarkami:

Składniki:
100g. piersi z Indyka
300g. pieczarek
1 cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
olej do smażenia

Pzyprawy:
sól
pieprz

Spób przyrządzenia:
1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon.
2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę.
3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę.
4. Mięso obwiązać dratwą.
5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C.

http://basia-kulinaria.blogspot.com/





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  Dorota : (01 czerwiec 2015 - 00:56)

Witaj Ewo :)

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

Witam wieczorową porą :)

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

i w długi czerwcowy weekend :)

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

na śląsku piękna słoneczna pogoda

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

nic tylko się opalać ;)

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

a jak jest u Was

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:40)

?

@  Dorota : (06 czerwiec 2015 - 23:41)

pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę :)

@  Dorota : (15 czerwiec 2015 - 15:26)

Witajcie :)

@  Dorota : (15 czerwiec 2015 - 15:26)

coraz bliżej lata jesteśmy :)

@  Dorota : (15 czerwiec 2015 - 15:26)

u nas po upałach nastał okres burzowy....

@  Dorota : (15 czerwiec 2015 - 15:26)

yyyyy

@  EWA1992 : (25 czerwiec 2015 - 10:23)

Nie mam pomysłu na obiad?.....

@  EWA1992 : (25 czerwiec 2015 - 10:24)

Codziennie ten sam dylemat :)

@  figiel : (30 czerwiec 2015 - 07:22)

... i ja mam to samo ;)

@  Dorota : (30 czerwiec 2015 - 07:51)

Witajcie :)

@  Dorota : (30 czerwiec 2015 - 07:51)

mi też się to zdarza ;)

@  Dorota : (30 czerwiec 2015 - 07:51)

zwłaszcza po weekendzie

@  Dorota : (30 czerwiec 2015 - 07:51)

i zwłaszcza latem ;)

@  EWA1992 : (01 lipiec 2015 - 15:01)

;) piękna sloneczna pogoda nareszcie.....