Gość haroldzik

Rolada Z Indyka

4 posty w tym temacie

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Oto mój sposób na roladę. Pierś z indyka rozbić na duży płat ,posypać dowolnymi przyprawami. Odstawić na 2 godzinki .Następnie posypać startym żółtym serem i kawałkami orzechów włoskich.Zwinąć w roladę polać odrobiną oleju i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok 1 1/2 godziny. Gdy ostygnie pięknie się kroi na półmiski.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja robię roladę z nadzieniem z wątróbki. Filet z indyka poprzecinać tak, aby powstał jak największy płat, lekko rozbić (mięso nie może mieć dziur), posolić i odstawić. Wątróbkę drobiową posiekać, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko, natkę pietruszki (daję dość dużo),roztopioną margarynę, sól i pieprz ziołowy.Dokładnie wymieszać i stawić do zamrażalnika żeby mocno stężało. Następnie nadzienie kroić w plastry, układać na filecie, zrolować, włożyć w siatkę i upiec.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :mrgreen:

Rolada z Pieczarkami

Rolada z Indyka z pieczarkami:

Składniki:

100g. piersi z Indyka

300g. pieczarek

1 cebula

1/2 pęczka natki pietruszki

olej do smażenia

Pzyprawy:

sól

pieprz

Spób przyrządzenia:

1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon.

2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę.

3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę.

4. Mięso obwiązać dratwą.

5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C.

http://basia-kulinaria.blogspot.com/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.