Gość haroldzik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Oto mój sposób na roladę. Pierś z indyka rozbić na duży płat ,posypać dowolnymi przyprawami. Odstawić na 2 godzinki .Następnie posypać startym żółtym serem i kawałkami orzechów włoskich.Zwinąć w roladę polać odrobiną oleju i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok 1 1/2 godziny. Gdy ostygnie pięknie się kroi na półmiski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja robię roladę z nadzieniem z wątróbki. Filet z indyka poprzecinać tak, aby powstał jak największy płat, lekko rozbić (mięso nie może mieć dziur), posolić i odstawić. Wątróbkę drobiową posiekać, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko, natkę pietruszki (daję dość dużo),roztopioną margarynę, sól i pieprz ziołowy.Dokładnie wymieszać i stawić do zamrażalnika żeby mocno stężało. Następnie nadzienie kroić w plastry, układać na filecie, zrolować, włożyć w siatkę i upiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astropitek Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :mrgreen: Rolada z Pieczarkami Rolada z Indyka z pieczarkami: Składniki: 100g. piersi z Indyka 300g. pieczarek 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki olej do smażenia Pzyprawy: sól pieprz Spób przyrządzenia: 1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon. 2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę. 3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę. 4. Mięso obwiązać dratwą. 5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C. http://basia-kulinaria.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.