Skocz do zawartości

Gulasz Z Kapustą I Ziemniakami


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag kapusty białej lub włoskiej 2 cebule 20 dag ziemniaków 20 dag marchwi 2 szk. rosołu (może być z kostki) 25 dag kiełbasy lub parówek 1 łyżka smalcu liście laurowe ziele angielskie pieprz, sól Na rozgrzanym smalcu przesmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. dodać obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i marchew oraz poszatkowaną kapustę, dusić 5 minut. Zalać rosołem, osolić, dodać pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 15-20 minut - początkowo w odkrytym, a potem w przykrytym garnku. Podawać z dodatkiem surówki z marchwi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.