AnnaK Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mam przepis na smalec do którego dodaje się po skończonym smażeniu mleko. Może ktoś wie dlaczego? Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Dowiedziałam się z cennego źródła, czyli od mojej babci, która zawsze tak robi. Że mleko dodaje się po to, aby odparował zapach słoniny ze smalcu. Tego mleka dodaje niewiele, tak około 2-3 łyżki, ale to też zależy z jakiej ilości składników zrobiony jest ten smalec. Przyznam się, że moje pierwsze myśli były takie, że dodaje się tego mleka dla koloru, żeby smalec był jeszcze bielszy :blush: Pozdrawiam jeszcze wakacyjnie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 I ja pomyślałam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamusia Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Tak dla odparowania zapachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.