ali Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 1 kg owoców czarnej porzeczki 1/2 kg cukru 1/2 szklanki octu winnego 1 łyżeczka zmielonych gożdzików po 1/2 łyżeczki pieprzu, soli, cynamonu i skórki otartej z cytryny Owoce i pozostałe składniki gotować 20 min. w emaliowanym garnku, ciągle mieszając. Gorącą masę przelać do słoików i zamknąc, odwrócić, pozostawiając do wystygnięcia. Przepis wyszperałam wiele lat temu w "Poradniku domowym" ale jest wielokrotnie przeze mnie sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.