Skocz do zawartości

Keczup z czarnej porzeczki


ali

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg owoców czarnej porzeczki 1/2 kg cukru 1/2 szklanki octu winnego 1 łyżeczka zmielonych gożdzików po 1/2 łyżeczki pieprzu, soli, cynamonu i skórki otartej z cytryny Owoce i pozostałe składniki gotować 20 min. w emaliowanym garnku, ciągle mieszając. Gorącą masę przelać do słoików i zamknąc, odwrócić, pozostawiając do wystygnięcia. Przepis wyszperałam wiele lat temu w "Poradniku domowym" ale jest wielokrotnie przeze mnie sprawdzony.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.