Moi Drodzy, jestem w trakcie przygotowywania artykułu na temat Polskiej Kuchni i jej tradycyjnych potraw. Wielu z Was jest specjalistami w tej dziedzinie (ja tylko fotografuję) - powiedzcie mi z czego słynie polska Kuchnia, jakie są tradycyjne potrawy kuchni polskiej, którymi moglibyśmy się pochwalic za granicą...
{chodzi mi o Wasze odczucia, a nie linki do stron, czy informatorów}
Extra Przepisy
Z Czego Słynie Tradycyjna Polska Kuchnia?
Rozpoczęty przez FoodMagazine, 21.11.2011 18:07
polska kuchnia staropolska kuchnia tradycyjna kuchnia
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.11.2011 - 13:13
Myślę, że do tradycyjnych potraw kuchni polskiej można zaliczyć:
bigos;
kotlet schabowy;
gołąbki;
pierogi;
rosół;
żurek;
barszcz czerwony.
Ktoś jeszcze coś dorzuci?
Ktoś jeszcze coś dorzuci?
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 22.11.2011 - 15:07
Może jeszcze :
Jajecznica , pyzy,nalesniki,placki ziemniaczane , grochówka , sałatka jarzynowa , sledż w smietanie , róznego rodzaju kotleciki
Jajecznica , pyzy,nalesniki,placki ziemniaczane , grochówka , sałatka jarzynowa , sledż w smietanie , róznego rodzaju kotleciki
Napisano 22.11.2011 - 20:31
Ogórki kwaszone. W USA do kupienia tylko w polskich sklepach.