Przepis jest na małą tortownicę.
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (na 0,5 l mleka)
3/4 szklanki mąki
1 płaska łyżka proszku do pieczenia (łyżka stołowa)
2 łyżki octu
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. W wysokim kubku rozkłócić żółtka. dodać do nich proszek i ocet. Mieszać do uzyskania jednolitego koloru (dość szybko ponieważ masa szybko rośnie). Połączyć z białkami, następnie dodać mąkę z budyniem i wymieszać. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 30-40 min. w 170 st.C.
Po upieczeniu smak octu nie jest wyczuwalny.
Extra Przepisy
Biszkopt Na Tort
Rozpoczęty przez AnnaK, 26.11.2011 21:25
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 26.11.2011 - 21:25
Napisano 29.11.2011 - 11:24
Ciekawe składniki jak na biszkopt.
Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki
Ja kiedyś piekłam taki biszkopt do ciasta cappuccino i tam były budynie zamiast mąki. To były same budynie czekoladowe, 2 lub 3 całe opakowania, biszkopt wyszedł bardzo mięciutki
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...