Witam! Mam dużo zamrożonej botwinki i nie wiem co z nią zrobić, w przepisach zazwyczaj są też buraki. Czy można jakoś użyć samej botwinki? Mam buraczki w słoikach jeśli to coś pomoże. Proszę o pomoc.
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28.11.2011 - 14:50
Napisano 29.11.2011 - 09:23
Jeśli z botwinki nie uzyskasz odpowiedniego koloru to dodaj surowego buraka pokrojonego na ćwiartki, on wzmocni kolor zupy. Po ugotowaniu zupy buraka wyjmij, Nigdy nie dodawałam buraka ze słoika. Może ktoś inny też się wypowie. Pozdrawiam
Napisano 29.11.2011 - 10:57
Można dodac buraczki ze słoika - ja dodaję te klasyczne tarte na grubych oczkach .Dla utrwalenia koloru dodaję też sok z cytryny .
Napisano 29.11.2011 - 12:16
Myślę, że samą botwinkę można też dorzucić do jakieś warzywnej zupki pod koniec gotowania
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Również z tagiem botwinka
Zupa Z BotwinkiNapisany przez DOMOWE_WYROBY, 14.07.2011 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||