Sign in to follow this  
Followers 0

Marshmallow-Masa Do Pokrycia Tortu

1 post in this topic

Posted · Report post

450g bialych pianek marshmallows 1 kg cukru pudru 3 lyzki wody 2 cukry waniliowe Pianki marshmallows wrzucamy do duzej miski, mieszamy z woda i wstawiamy do mikrofalowki ( 600 W) 3-4 razy po 30 sekund do rozpuszczenia, za kazdym razem przemieszac poniewaz niektore pianki moga zachowac jeszcze forme a w srodku sa kompletnie rozpuszczone. Kiedy mamy juz jednolita mase wsypujemy 500 g cukru pudru,cukier waniliowy i mieszamy za pomoca miksera z haczykami. Kiedy masa jest juz gladka zagniatamy reszte cukru w mase (bardzo klejaca praca). Najlepeij wsypywac dalasza czesc cukru do miksera tak dlugo jak sie da a reszte zagniesc. Przy dalszym zagniataniu mozna sobie naoliwic rece wtedy praca jest lzejsza. Gotowa mase zawijamy bardzo szczelnie w folie, jesli nie jest potrzebna od razu , i wkladamy dodatkowo do woreczka. W lodowce trzyma sie do 1 roku czasu! Musi byc jednak szczelnie owinieta folia. Mase mozna farbowac. Najlepiej uzyc farby w pascie. Do rozrolowania podsypywac maka ziemniaczana lub cukrem pudrem.

post-6578-0-65510100-1337536390_thumb.jp

post-6578-0-31852700-1337536406_thumb.jp

post-6578-0-91938600-1337536429_thumb.jp

post-6578-0-59721400-1337536451_thumb.jp

post-6578-0-67264400-1337536481_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.