asienka19873

Marshmallow-Masa Do Pokrycia Tortu

1 post w tym temacie

450g bialych pianek marshmallows 1 kg cukru pudru 3 lyzki wody 2 cukry waniliowe Pianki marshmallows wrzucamy do duzej miski, mieszamy z woda i wstawiamy do mikrofalowki ( 600 W) 3-4 razy po 30 sekund do rozpuszczenia, za kazdym razem przemieszac poniewaz niektore pianki moga zachowac jeszcze forme a w srodku sa kompletnie rozpuszczone. Kiedy mamy juz jednolita mase wsypujemy 500 g cukru pudru,cukier waniliowy i mieszamy za pomoca miksera z haczykami. Kiedy masa jest juz gladka zagniatamy reszte cukru w mase (bardzo klejaca praca). Najlepeij wsypywac dalasza czesc cukru do miksera tak dlugo jak sie da a reszte zagniesc. Przy dalszym zagniataniu mozna sobie naoliwic rece wtedy praca jest lzejsza. Gotowa mase zawijamy bardzo szczelnie w folie, jesli nie jest potrzebna od razu , i wkladamy dodatkowo do woreczka. W lodowce trzyma sie do 1 roku czasu! Musi byc jednak szczelnie owinieta folia. Mase mozna farbowac. Najlepiej uzyc farby w pascie. Do rozrolowania podsypywac maka ziemniaczana lub cukrem pudrem.

post-6578-0-65510100-1337536390_thumb.jp

post-6578-0-31852700-1337536406_thumb.jp

post-6578-0-91938600-1337536429_thumb.jp

post-6578-0-59721400-1337536451_thumb.jp

post-6578-0-67264400-1337536481_thumb.jp

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.