Beella Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Składniki: Główka białej kapusty 3kg duży por kg marchwii 3-4 papryki pęczek świeżego lubczyku,bazylii i natki pietruszki 3ząbki czosnku 3łyżki soli szklanka octu szklanka cukru Przygotowanie: Kapustę poszatkować,pora pokroić w talarki posypać 3łyżkami soli,wymieszać i pozostawić na około godzinę pod przykryciem.W tym czasie paprykę oczyścić pokroić w paseczki,marchew oczyścić zetrzeć na tarce jarzynowej,czosnek obrać przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki dokładnie połączyć dodać pokrojony lubczyk,bazylię i pietruszkę.Zasypać szklanką cukru i wlać ocet,wymieszać i pozostawić na pół godziny.Tak przygotowaną sałatkę włożyć do umytych słoików i zalać sokiem uzyskanym z warzyw.Pasteryzować 15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Fajny przepis, będę miała go na uwadze jak będę robiła kolejne przetwory z kapustą, dziękuje :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udało się zdjęcie wstawione,mojej rodzince ta sałatka smakowała zaraz po uszykowaniu zanim poszła do słoików zajadali z ziemniakami i kotletem schabowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.