Skocz do zawartości

albit

Smakowicze
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia albit

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: - 8 grubych plastrów pasztetu (najlepszy jest "leppszy") - 50 -100 dag makaronu wstążki - 20 czarnych oliwek - 20 dag pomidorków - łyżka orzeszków piniowych - masło do wysmarowania formy Sos: - Ser żotly - 3 jajka - szklanka śmietany - pieprz - gałka muszkatołowa - sól Wykonanie 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, nastepnie osącz na sicie. 2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Śmietane ubij z jajkami, następnie dodaj tarty ser, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Opłucz i osusz pomidorki. 3. W naczyniu wysmarowanym masłem układaj na przemian makaron z pasztetem. Posyp pomidorkami, oliwkami. Polej przygotowanym sosem serowym. 4. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę orzeszkami piniowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.
  2. Ja też nie slyszalam o agwie. Ja tam bardzo lubie mojito. Przepisu nie bede podawala, bo wszyscy dobrze znacie
  3. Avokado z krewetkami Avokado, krewetki koktajlowe, koperek , sól, pieprz,oliwa, cytryna Avokado umyte trzena przeciąć w połowie. Polewasz sokiem z cytryny. Krwewtki polewasz tez sokiem z cytryny, wczesniej odcedzasz, przelewasz wrzatkiem przez sitko. Krewetki przyprawiasz. Krewetki umieszczasz w zaglebieniu po pestkach, polewqasz sokiem i dodajesz koperek.
  4. My tak robimy z mezem rybe po norwesku, jesli chodzi o kwestie ryb: 3 opakowania filetow z mintaja Frosty, cebule, koperek, białe wino wytrawne Cotes du Rhone, masło Jagr,sól i pieprz Knora. Najpierw robisz porządek z cebulką krojąc ją a później smażac na maśle ok. 3 min. Na tym kładę kawałki ryby z lodówki oczywiscie posolonej. Dodaję śmietanę, koper i pieprz. DSusze ok. 15 minut. Smacznego
  5. Ciasto francuskie z konfiturami: Ciasto francuskie kupuje w sklepie ( ja używam firmy Frosty ), wycinam kwadraty niewielkie i piekę 200 C przez 15 min. Nastepnie nakładam tam konfitury. Podaje tylko niewielkie ilosci bo dzieciaki przepadaja za tym :)
  6. opakowanie Ciasta francuskiego twaróg - kostka 4 łyżki śmietany 10 dag rodzynek 3 łyżki cukru pudru żółtko jajko Twaróg rozgnieść i wymieszać z powyższymi składnikami. Rzowałkowane ciasto podziel na kwadraty, które napełniasz nadzieniem. Piec około 15 minut w temp . ok. 200stopni
  7. Coś szybkiego i zdrowego Składniki opakowania szpinaku ( 2 ) ,2 łyżki oliwy, sól ,5 ząbków czosnku Na patelnie na której rozlewamy oliwę dodajemy czosnek i szpinak osączony. Mieszając solimy.
  8. albit

    Piersi Z Kurczaka

    Przepis na piersi z kurczaka ze szpinakiem + feta 3 filety z piersi kurczaka 200g szpinaku , cebula 100g sera feta panierka do drobiu 3 łyżki oleju ząbek czosnku płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła sól Do osuszonej cebuli dodać czosnek i dusić aż wyparuje. Fetę i szpinak mieszamy. Farsz nakładamy na filet. Obtoczony w panierce nakładamy na patelnie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.