Skocz do zawartości

jagoda52

Smakowicze
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Elbląg

Osiągnięcia jagoda52

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam! Ja do tych krokietów dodaję tylko zieleninę tzn. natkę pietruszki, koperek (oczywiście sól i pieprz), dobrze rozdrabniam ziemniaki, można zrobić to za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Andruta rozkładam na folii spożywczej i dopiero wtedy ziemniaki. Za pomocą folii andrut szybciej wilgotnieje i łatwiej zwinąć w rulon. Na chwilę zawinięty w folię rulon wkładam do lodówki (można przygotować wieczorem, następnego dnia tylko odsmażyć), następnie kroję w ukośne plastry, panieruję w jajku i tartej bułce, smażę na rozgrzanym tłuszczu aż są rumiane. Podaję z jakimś mięsem smażonym i do tego surówka. Polecam jako danie obiadowe. Pozdrawiam
  2. jagoda52

    Kartoflak...

    Na drugi dzień po odsmażeniu jest również pychotka. Moja rodzina bardzo lubi babkę ziemniaczaną świeżo wyjęty z piecyka z zimnym mlekiem lub z cherbatą z cytryną jak i odsmażany. Zawsze robię dużo żeby wystarczyło na drugi dzień do odsmażenia.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.