Skocz do zawartości

zdybka82

Smakowicze
  • Postów

    45
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O zdybka82

  • Urodziny 22.04.1982

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    inowroclaw

Osiągnięcia zdybka82

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. witaj ostatnio zanotowalam twoj przepis bardzo mnie zaciekawil ale musze ci powiedziec ze zadko mi cos nie wychodzi ale jaja+cukier+margaryna to wyszlo cos okropnego zwazylo sie tez tak mysle by je oddzielic zoltka od bialek? ale nie babka upiekla sie piekna bardzo duza a na koncu jednak upadla i wielki zakalec ale to nic ja sie nie zrazam i tak nadal pieke nowosci sprawdzam pozdrawiamcie goroco mamnadzieje ze cie nie urazilam
  2. hej witaj masz bardzo ciekawe przepisy bardzo mnie interesuja mam nadzieje ze ktorys uda mi sie zrealizowac juz je zanotowalam pozdrawiam
  3. witajcie dziewczyny to milo ze zagladacie w moje przepisy ciesze sie ze smakowalo POZDRAWIAM AGA
  4. zdybka82

    Zapiekanka

    hej witaj bardzo fajnie wyglada ta zapiakanka wlasnie juz zanotowalam przepis jak zrobiem dam znac pozdrawiam pa pa
  5. ZAPIEKANKA SKLADNIKI: 1-2 filety z kurczaka(przyprawic) 0,5kg ziemniakow(lub wiecej ugotowac) 15dag.pieczarek (usmarzyc) 1 duza cebula surowa 3 jajka 4lyzki mleka kielbasy lub szynki w plastrach zolty ser przyprawy:oregano,slodka papryka w proszku,sol,pieprz,lub przyprzwa do ziemniakow. PRZYGOTOWANIE: -smarujemy margaryna zaroodporne naczynie -wykladamy pokrojone w plastry ziemniaki -posypujemy przyprzwami,ukladamy pokrojone kawalki kurczaka -nastepnie ukladamy pieczarki, posiekana cebule -przykrywamy warstwa ziemniakow mazna rowniez posypac przyprawami -polewamy jajkami roztrzepanym z mlekiem -ukladamy plastry dowolnej kielbasy -posypujemy lub ukladamy zoltym serem PIECZEMY OK. 45min. w temp.180C POD PRZYKRYCIEM GORACO POLECAM BARDZO SMACZNE MOZNA PODAC Z BUKIETEM SUROWEK. PRZEPIS ZNALAZLAM W GAZETCE ''PRZESLIJ PRZEPIS''
  6. WITAJ MILO ZE ODPISALAS SZYSTKO JUZ ROZUMIEM SUPER WYGLADA CIACHO NA PEWNO ZROBIE PRZESLE FOTKE POZDRAWIAM
  7. :-) witaj dzis zrobilam na objad super,lecz mam zamiar tak samo zrobic piers z kurczaka i zobaczyc czy bedzie takie rewelacyjne pozdrawiam pa ;)
  8. HEJ WITAM CIE SERDECZNIE MALE PYTANKO ODNOSNIE TEJ MASY SEROWEJ WSZYSTKO ROZUMNIEM TYLKO JAK BEDZIE UTARTY SER Z TYMI DODATKAMI I UGOTOWANY BUDYN TO CO DALEJBO NIC NIE PISZE CZY TO RAZEM POLACZYC? BO PRZEPIS MNIE ZAINTERESOWAL JUZ GO ZANOTOWALAM POZDRAWIAM PA
  9. WITA CIE KOLIOPE PRZEPISIK BARDZO MNIE ZACIEKAWIL JUZ GO ZAPISALAM I MAM ZAMIAR GO ZROBIC JEDEN JUZ PRZEPIS TWOJ ROBILAM ROLADKI Z KARKOWKI PYSZNE MASZ SWIETNE PRZEPISY JESLI MAM IMPREZKI W DOMU A CHCE GOSCI ZASKOCZYC TO SZUKAM CIEKAWE PRZEPISY ZAWSZE ZAGLADA CZY COS NOWEGO WSTAWILAS CZEKAM NA TWOJE SWIETNE PRZEPISY.POZDRAWIAM ZYCZE SUKCESOW
  10. WITAJ TEJ ZELATYNY TO 4 LYZKI JAK W PRZEPISIE NAPISALAM,DODAC DO SOKU,WODY,CUKRU,CUK.WANIL.PODGRZAC LEKKO I WYSTUDZIC,A O GALARETCE NIC NIE PISALAM PONIEWAZ ROBILAM WG.PRZRPISU JAK NA OPAKOWANIU ,SERKI SWIETNIE TU PASUJA JUZ NIE RAZ ROBILAM TEN PRZEPIS I ZAWSZE KAZDEMU SMAKOWAL BARDZO CI GO POLECAM POZDRAWIAM
  11. HEJ WITAJ TO MILO ZE CI SIE PODOBAJA 1SEREK MA MIEC 150g POZDRAWIAM
  12. SERCA WLENTYNKOWE BISZKOPT: 5 JAJ 1SZKL. cukru 3/4 szkl.maki ziemniaczanej 2 lyzki maki 2 lyzaczki proszku do pieczenia 2 lyzki kakao MASA; 0,5L smietany 36% 3 serki homogenizoane waniliowe 3 lyzki cukru 4 lyzki zelatyny cukier waniliowy 1szkl.soku z puszki ananasow+0,5szkl.przegot.wody WYKONANIE: sok z woda laczymy dodajemy zelatyne,cukier,cukier wanil.delikatnie podgrzewamy aby sie rozpuscilo.Ubijamy smietane ,porcjami dodajemy serki i na koncu zimna zelatyne. POLECAM SERDECZNIE PRZEPIS NA WYKONANIE BISZKOPTU JEST NA MOJAJ STRONIE
  13. WITAM SERDECZNIE PRZYZNAJE ZE TEN TORCIK PODOBA MI SIE NAJBARDZIEJ DEKORACJA SWIETNA DELIKATNA SUBTELNA ZMYSLOWA CO PRAWDA CZESTO PODGLADAM DEKORACJE I SA ONE CORAZ CIEKAWSZE MAM WZOR DO NASLADOWANIA POZDRAWIAM PA PA
  14. TORT IMIENINOWY CAPPUCCINO BISZKOPT -5 JAJEK -1szkl.maki tortowej -1szkl. cukru -2 budynie czekoladowe -2 łyzeczki proszku do pieczenia KREM; -2szkl. mleka -2 budynie smietankowe -1 cappuccino czekoladowe(zapazyc w malej ilosci wody-duza porcja) -2 marg.KASIA -1SZKL.cukru -5 żółtek WYKONANIE; -w 1szkl.mleka rozpuscic budynie i żółtka -a druga szkl. mleka zagotowac z 1szkl.cukru,dodac rozrobiony budyn z żóltkami po ugotowaniu budyniu wystudzic go -ubic na puszysta mase 2kost. KASI,po czym dodawac porcjami zimny budyn -na koncu dodac po woli zimne CAPPUCCINO WYKONANIE BISZKOPTU: -bialka ubijamy na sztywna piane ,powoli dodajemy cukier nastepnie żółtka,wszystkie sypkie produkty przesiac dodac porcjami delikatnie mieszac.piec 180C ok.30min. -po wystudzeniu biszkopt przekroic na 2 czesci przekladac kremem oraz dwoma gotowymi krazkami bezowymi,dekorujemy wg.gustu POLECAM
  15. HEJ WITAM CIE SERDECZNIE CO TAM U CIEBIE SKUSILAM SIE NA TWOJE ROLADKI BARDZO ALE TO BARDZO PYSZNE OBDAROWALA TWOIM PRZEPISEM WSZYSTKICH MOICH BLISKICH ONI ROWNIEZ CHWALA PYCHOZJA POZDRAWIAM P
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.