Skocz do zawartości

PerfectExample

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia PerfectExample

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Taki mały piecyk to już sama w sobie oszczędność. Jeśli chcesz upiec ciasteczka, albo zrobić kurczaka, to nie musisz rozgrzewać całego piekarnika. Ja bym wzięła ten z większą mocą.
  2. Czy któraś z pań używa w kuchni jajowaru? Ja mam chroniczny problem z dogadaniem się z mężem co do twardości, długości gotowania i tego że pękają w trakcie. Słyszałam od koleżanki, że jajaowar skutecznie pozwala się pozbyć tych problemów. Nie jest to drogi gadżet, znalazłam coś (link usunięto), zastanawiam się czy faktycznie jest to praktyczne urządzenie? Możecie doradzić czy akurat ten się nada?
  3. Ale pytanie było o wodę do potraw. Ja wychodzę z założenia, że skoro i tak te składniki (w tym woda) zostaną poddane wysokiej temperaturze (pieczenie, smażenie, itp), to mogę wlać kranówkę, bo ewentualne drobnoustroje zostaną wybite, a smaku tej wody i tak się z potrawy nie wyodrębni.
  4. A pinacoladę lubicie?:-D -malibu, -świeży ananas -rum -sok ananasowy -śmietanka w płynie -wiórki kokosowe Do miksera kuchennego wrzucić kilka kawałków świeżego, obranego ananasa, kilka kostek lodu 50 ml malibu, 50 ml rumu, 70 ml soku ananasowego, 70 ml śmietanki i szczyptę wiórków. Zblendować, podawać w hurricanie. Do zodoby świeży ananas i wiórki;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.