A to przepis na jeszcze inne ciasto Rafaello :lol:
1. Upiec biszkopt
2. Krem:
20 dag masła- utrzeć, dodać
20 dag cukru pudru- utrzeć, dodać
20 dag mleka w proszku- utrzeć, dodać
20 dag kokosu- utrzeć, dodać
piana z 3 białek
0,5szkl. Likieru kokosowego
Wszystko utrzeć i wyłożyć na biszkopt. Na to dać herbatniki moczone w likierze kokosowym.
3. Biała czekolada na górę:
Zagotować 1 kostkę masła, 0,5szkl. Cukru i 3 łyżki wody. Gorące zdjąć z pieca, wsypać 1szkl. Mleka w proszku. Utrzeć robotem, wylać na herbatniki, rozsmarować, posypać kokosem.
Ps. Oryginalny przepis: na krem wiórki migdałowe albo kokosowe. Jednak czekolada i herbatniki dodają zarówno bardziej eleganckiego wyglądu jak i powodują, że ciasto jest bardziej sycące. Herbatniki dobrze namoczyć, żeby zmiękły, bo inaczej trudno się kroi