Skocz do zawartości

halina mlodzieniak

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    200
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana halina mlodzieniak w dniu 28 Czerwca 2010

Użytkownicy przyznają halina mlodzieniak punkty reputacji!

O halina mlodzieniak

  • Urodziny 26.01.1960

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    inowroclaw
  • Zainteresowania
    kuchnia, moda, krzyzowka

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    5933800

Ostatnie wizyty

20203 wyświetleń profilu

Osiągnięcia halina mlodzieniak

Współtwórca

Współtwórca (7/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

2

Reputacja

  1. Ja również witam i pozdrawiam..

  2. Ciacho wygląda przecudnie. Juz spisuje przepis i upeikę na niedziele , super okazja na chrzciny wnuczki. Pozdrawia Halina
  3. Magdaleno! Ja osobiscie do tego rodzaju ciasta daje taka mase 2 szkl mleka 1 bydyn śmietankowy 1 łyzka maki pszennej 6 łyzek cujru Gotujesz jak budyn, Ucieram Kasie i dodaje zimny budyń. Krem jest pyszny. Polecam Pozdr
  4. Bardzo ładny i kolorowy torcik. Jesli z masą budyniowa to musiał byc bardzo smaczny. Pozdrawiam
  5. Milenko ! dziekuje za odpowiedz. ja rowniez posiadam 2 pierwsze ksiazki ktore wymienilas. W zadnej z nich nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie. Postanowilam tutaj napisac gdyz sledze Was od prawie roku i wiem ze sa osoby bardziej doswiadczone odemnie. Nawet sie nie przedstawilam, ale nie jest na to za chyba pozno ;) Otoz mam na imie Halina. Na diecie jesterm od po0niedzialku gdyz przez zime przybralo mi sie 5 kg.Wczesniej stracilam 35 kg. Moja waga z jaka startuje to okolo 70, duzo nie chce zgubic ale male 5 kg. :) Wczesniej stosowalam inna diete czyli diete niskokaloryczna Powiem szczerze ze ta dieta mi sie bardzo podoba, gdyz jest mozliwosc jedzenie o kazdej porze i bardzo duzy asortyment w produktach. Bardzo podziwiam SLIWECZKE i zdaje sie SAGE ktore stracily sporo kg. Pozdziwiam JE za wytrwalosc i silna wole., MOJE GRATULACJE dziewczyny, a rowniez inne osobki ktore walcza z nadwagą.Trzymam za Was kciuki i zycze powodzenia. Pozdrawiam Halina
  6. Witam Kobietki! Przedewszystkim chcialam podziękowac za odpowiedz dotyczącą przecieru pomidorowego. Ale jeszcze musze zadac jedno pytanie, mysle ze Was nie zadreczam. Chodzi mi bowiem o to czy jest jakas okreslona ilosc zjadania chlebka Dukanowego. Gorąco pozdrawiam.
  7. Witam ! Mam pytanie, chodzi mi bowiem o to czy w I fazie mzona uzywac przecieru pomidorowego. W jednym z przepisow zdaie sie na gulasz z żołądkow byl podany przecier pomidorowy. Pytam by sie upewnic, bo akurat z tym produktem nie zetknelam sie w ksiazce. No chyba ze jest jakis specjalny przecier. Prosze mi podpowiedziec. Dziekuje i pozdrawiam.
  8. Piekny torcik, ale masz talent Ewo. :-( Pozdrawiam
  9. Ja mysle ze tu chodzi o płatki migdalowe a nie migdałyy w calosci. Pozdrawiam
  10. To ciasto jest bardzo delikatne, prosze trzymaj sie przepisu poniewaz jest wyprobowane i zawsze wychodzi. Smacznego i Pozdrawiam. Halina
  11. Kasiu a z ktorego przepisu korzystalas?? Pozdrawiam
  12. Witam! Ja rowniez pieke ciasto ktore zwie sie "Rodzynkowiec" Z tym ze mam troszke inny przepis. Jesli jest ktos zainteresowany to bardzo prosze. Ciasto: -5 jaj -3/4 szkl maki ziemniaczanej -2 łyżki mąki pszennej -2 łyżki kakao -1 szklanka cukru -2 łyzeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: -1/2 litra mleka -1 bydyn czekoladowy -1 łyzka mąki -6 łużek cukru Dzien wczesniej namoczyc we wódce 30 dkg rodzynek Wykonanie ciasta: Białka ubic z cukrem, dodac żółtka , a na koniec polączone maki ,kakao oraz proszek dopieczenia. Wszystko delikatnie wymieszac łyżka i piec okolo 30 min. Krem budyniowy gotujemy tak jak kazdy budyn. Ostudzony ucieramy z 1 kostką KASI. Do utartego budyniu dodac 2-3 łyżki kakao. Upieczone ciasto przekrawamy na pół i ponczujemy alkoholem w ktorym moczyly sie rodzynki. Polowe masy budyniowej rozprowadzic po placku. Przyrywamy druga czescia placka i nakladamytreszte masy budyniowej. Na wierzch rozprowadzamy rodzynki i polewamy ( 2 czekolady gorzkie) rozpuszczona czekoladą. Życze udanego wypieku i Smacznego. Pozdrawiam Halina
  13. Sliczna kompozycja, jak prawdziwa.Ciekawe jak smakuje. Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.