Skocz do zawartości

sp9svn

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia sp9svn

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, nie potrafię się wypowiedzieć która deska jest lepsza. Ale też nie wiem co zrobić z nową deską, oczywiście drewnianą - słyszałem że taką nową deskę należy zaimpregnować. Bardzo proszę podpowiedzcie mi jak z tym postąpić?
  2. Witam, Ina wielkie dzięki, w sobotę za tydzień będę robił właśnie tematyczną sałatkę. Niestety pasteryzacja mnie przeraża ale i tak spróbuję. Mam jeszcze pytanie, pamiętam jak babcia z mamą zamykały niektóre przetwory na spirytus. Nalewało się na wieczko od słoika trochę spirytusu, podpalało i szybko zamykało - kiedy tak się zamyka przetwory? Pozdrawiam
  3. Witam, skuszony pochwałami pod adresem sałatki jak w temacie - spróbuję zrobić takiej sałatki. Proszę, nie denerwujcie się ale jak praktycznie zrobić dobrze pasteryzację. Zamierzam sałatkę upchać do słoików 1/2 litra: czy garnek w którym będę pasteryzował musi być wyższy od słoików? czy zakrętki powinny być zanurzone? czy wkładać słoiki do gotującej się wody czy do zimnej? Pamiętam jak moja mama pasteryzowała to dno garka wykładała pieluchą tetrową - po co tak się robiło? Zdaję sobie sprawę że moje pytania mogą wzbudzić rozbawienie na Waszych twarzach ale mimo wszystko proszę pomóżcie. Dobranoc
  4. Witam, jestem nowY, chcę się przywitać a ponadto poprosić o wyrozumiałość jeżeli napiszę coś śmiesznego lub zbyt proste pytanie zadam. Ostatnimi czasy wzięło mnie mianowicie na wytwarzanie przetworów. Podejrzewam że to trochę za późno, bo sezon się kończy a z nim warzywka i owoce powoli odchodzą, mimo wszystko będę próbował rodzince uprzyjemnić zimowe obiady.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.