Witam,
przeczytałam Twój przepis , bardzo fajny!!!!
Planuję dzis na obiad coś trochę podobnego z ugotowanego ryżu.
Podaję przepis , może ktoś się skusi:)
2 szklaniki ugotowanego ryżu
2 całe jajka
20 dkg sera żółtego ( raczej ostrego)
pęczek koperku
Ser scieramy na tarce o grubych oczkach , jajka roztrzepujemy z odrobina mleka , koperek siekamy, wszystkie składniki łączymy doprawiając solą (mozna vegetą) i pieprzem kolorowym.
Smażymy na patelni na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut , aż się ładnie zapiecze.
Do tego robię sos pomidorowy
średni słoiczek przecieru pomidorowego
pół kostki bulionu warzywnego
szczypta ziół prowansalskich
100 ml wody zagotować , rozpuścić bulion, dodać przecier i zioła, chwilę pogotować , aby zgęstniał.
Moja rodzina się zajada tym!!!